back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ως «ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία» αναμένεται να κατέλθει στις ευρωεκλογές το κυβερνών κόμμα

Διαβάστε επίσης

Ως «Σύριζα προοδευτική συμμαχία» αναμένεται να κατέλθει στις ευρωεκλογές το κυβερνών κόμμα, θέλοντας με την «αλλαγή» στο λογότυπο της προεκλογικής του καμπάνιας, που θα απεικονίζεται και στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή, να σηματοδοτήσει την στροφή του προς το χώρο της κεντροαριστεράς και την κλιμάκωση της «απεύθυνσης» του προς την κοινωνική βάση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων.

Ήδη εντός της ημέρας, δηλαδή λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος , όπου ο Α. Τσίπρας θα δώσει και το στίγμα για τη στάση του κόμματος στη δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τις συνταγματικές αλλαγές, στα γραφεία της Κουμουνδούρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη με εκπροσώπους των συλλογικοτήτων, καθώς και με επιμέρους προσωπικότητες από το χώρο της κεντροαριστεράς, που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου εν όψει των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις πέντε το απόγευμα στα γραφεία της Κουμουνδούρου και σε αυτό έχουν κληθεί εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας ΓΕΦΥΡΑ με αναφορές στο χώρο της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού, του ΚΙΝΑΛ και του ΚΙΔΗΣΟ, αλλά και εκπρόσωποι από την συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ «αυτόνομη» οργανωτικά κίνηση Πράττω του Ν. Κοτζιά.

ΙΔΙΟΤΥΠΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ
Ωστόσο η πρωτοβουλία αυτή της Κουμουνδούρου, δηλαδή να εξομοιώσει εν όψει των ευρωεκλογών όλες τις «πασοκογενείς» δυνάμεις, αθροίζοντας τους «πάντες» κάτω από τον τίτλο «Συριζα προοδευτική συμμαχία», φαίνεται πως πυροδοτεί έναν ιδιότυπο εμφύλιο στο κυβερνητικό στρατόπεδο και αυτό διότι οι εκπρόσωποι της κίνησης Πράττω του Ν. Κοτζιά, που έχουν «προσχωρήσει» στο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και μετά δεν βλέπουν με θετικό μάτι την «είσοδο» πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ με «εκσυγχρονιστικές» ή «Παπανδρεικές» αναφορές στους κόλπους της συμμαχίας.

Αυτό σημαίνει πως στη συνάντηση οι εκπρόσωποι του «Πράττω», απλώς θα παραστούν, θα γνωστοποιήσουν στο Γραμματέα του κόμματος Π. Σκουρλέτη, πως δεν τους ενδιαφέρει οποιαδήποτε σύμπραξη με τους «Μπίστηδες, τους Λιάκους και τους Ραγκούσηδες» και με αυτό τον τρόπο θα εξηγήσουν τους λόγους που δεν θα προτείνουν κανέναν δικό τους υποψήφιος για τις ευρωεκλογές…

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα