back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Politico: Οι μισοί Βρετανοί θέλουν να παραιτηθεί η Μέι

Διαβάστε επίσης

Οι μισοί Βρετανοί ζητούν την παραίτηση της πρωθυπουργού Theresa May ύστερα από τη νέα, ταπεινωτική κοινοβουλευτική ήττα που υπέστη χθες στη Βουλή των Κοινοτήτων σχετικά με την ψηφοφορία επί της συμφωνίας της με την Ε.Ε. για το Brexit.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Politico λίγο μετά την ψηφοφορία στο Βρετανικό Κοινοβούλιο αναφέρεται πως αυξάνεται η στήριξη της βρετανικής κοινής γνώμης υπέρ ενός Brexit χωρίς συμφωνία και ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την παραμονή στην ΕΕ.

Όπως αναφέρει το Politico, υπάρχει μια ξεκάθαρη πλέον δημόσια τάση υπέρ της παραίτησης της May.
Συγκεκριμένα, και βάσει της μέτρησης, το 50% των Βρετανών υποστηρίζει ότι η Theresa May πρέπει να παραιτηθεί σε αντίθεση με το 32% που δηλώνει ότι πρέπει να παραμείνει στο πρωθυπουργικό αξίωμα.

Είναι χαρακτηριστικό πως την παραίτηση της May ζητά και το 25% των ψηφοφόρων του Συντηρητικού κόμματος.
Παράλληλα το 42% ζητά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών προκειμένου η Μ. Βρετανία να βγει από το αδιέξοδο, θέση στην οποία αντιτίθεται το 38%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 47% των Βρετανών τάσσεται υπέρ ενός Brexit με συμφωνία σε σχέση με το 35% που ζητά από τους Βρετανούς βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Παράλληλα το 44% ζητά να παραταθεί το Brexit (σε αντίθεση με το 39%) ενώ το 41% υποστηρίζει ότι σωστά το βρετανικό Κοινοβούλιο απέρριψε και τη δεύτερη συμφωνία της May, αν και ανάμεσα στους ψηφοφόρους των Συντηρητικών, το 56% λέει ότι κακώς το Κοινοβούλιο απέρριψε τη δεύτερη συμφωνία της May.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ερώτημα τι θα πρέπει να κάνει η πρωθυπουργός Theresa May με το 29% να ζητά ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με το Politico, το 38% των Βρετανών θέλει την παραμονή στην ΕΕ, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 31,5% που τασσόταν υπέρ της ΕΕ σε αντίστοιχη μέτρηση τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα