back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Εμείς δεν παίζουμε παιχνίδια με το Σύνταγμα

Διαβάστε επίσης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός ήρθαν για να μείνουν», είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θέτοντας το δίλημμα των εκλογών και ανέφερε πως οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο πολιτικά σχέδια.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της στη Συνταγματική Αναθεώρηση, καταλογίζοντας της πολιτικό καιροσκοπισμό και φθηνά αντιπολιτευτικά παιχνίδια και ανέφερε πως η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν εκείνη που απέσυρε βουλευτές της στο άρθρο για την ποινική ευθύνη υπουργών, καθώς στελέχη της έχουν ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο αναθεωρητικής διαδικασίας που να έχουμε συζητήσει τόσες φορές και θεωρώ άδικη την κατηγορία ότι είναι διαδικασία που γίνεται στο πόδι και στο άψε σβήσε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση είναι κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία σε αντίθεση με άλλους «που επέλεξαν να παίξουν φτηνά αντιπολιτευτικά παιχνίδια με το Σύνταγμα».

«Προσπάθησαν να υπονομεύσουν, να σνομπάρουν τη διαδικασία της αναθεώρησης, να δημιουργήσουν προσκόμματα τώρα που η χώρα μας εξέρχεται από αυτή τη δραματική εμπειρία των μνημονίων», είπε ο πρωθυπουργός.

Για την εκλογή ΠτΔ

Χαρακτήρισε αβάσιμη την κριτική ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης οδηγούν σε πολίτευμα προεδρικό ή ημιπροεδρικό, αφού όπως είπε αυτό δεν εξαρτάται από την διαδικασία της εκλογής του προέδρου, αλλά από τις αρμοδιότητές του. Χαρακτήρισε δε επιζήμια την πρόταση της Ν.Δ. να εκλέγεται ο πρόεδρος με απλή πλειοψηφία της Βουλής. «Αυτή η πρόταση αλλοιώνει και υποβαθμίζει το κύρος του ΠτΔ», σημείωσε.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα