back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναφιώτικα: Τα προβλήματα των κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο

Διαβάστε επίσης

Kαθαριότητα, αστυνόµευση,ασφάλεια και ομαλή ηλεκτροδότηση, είναι τα βασικότερα θέματα που υπογραμμίζουν οι κάτοικοι στα Αναφιώτικα, στην επιστολή τους προς το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων.

Από το νωρίς το πρωί, συνεργεία του δήμου Αθηναίων τοποθετηθούν επιπλέον κάδους απορριμμάτων, ικανοποιώντας ένα από τα βασικά αιτήματα των κατοίκων.

Η πρόεδρος της Α’ δημοτικής κοινότητας Ελένη Αναστασίου δήλωσε στον «Αθήνα 9.84» ότι εάν χρειαστεί θα προστεθούν την τουριστική περίοδο και επιπλέον εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας.

Ωστόσο, διευκρινίζει, ότι τα περισσότερα από τα ζητήματα που θέτουν οι κάτοικοι δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του δήμου. Συγκεκριμένα, όπως είπε, «για τις συχνές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω της χαμηλής τάσης υπεύθυνη είναι η ΔΕΗ, για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και οικόπεδα που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα είναι το υπουργείο Πολιτισμού και για το θέμα της ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή είναι η Αστυνομία».

Σύμφωνα με την κ. Αναστασίου, ο δήμος ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλάζει τις καμμενες λάμπες, «αλλά όταν λόγω χαμηλής τάσης ρεύματος έχουμε συχνά τέτοια φαινόμενα και οι γύρω δρόμοι και τα σοκάκια βυθίζονται στο σκοτάδι δεν φταίμε εμείς».

Οι κ.κ. Ελένη Ξινού και Αλεξάνδρα Κατσουράνη, μας είπαν ότι από χθες δεν ηλεκτροδοτούνται τα σοκάκια. Επίσης έκαναν λόγο για επικίνδυνα κτίρια, λόγω παλαιότητας. Μας έδειξαν σοκάκια, όπου καθημερινά βρίσκουν πεταμένα πορτοφόλια και τσάντες, τις οποίες αφαιρούν κακοποιοί από ανυποψίαστους πεζούς. Μας πήγαν σε οικίες εγκαταλελειμένες, που όπως μας είπαν, κάθε βράδυ βρίσκουν καταφύγιο χρήστες ουσιών. Τέλος, κατήγγειλαν απόπειρες βιασμού.

Σημειώνεται ότι, το θέμα εισάγεται προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, όπου θα βρεθεί αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής για να εκθέσει τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Στο υπόµνηµα που υπογράφουν 83 κάτοικοι των Αναφιώτικων αλλά και φίλοι του οικισµού ξεκινούν περιγράφοντας σκηνές κυκλοφοριακής συµφόρησης πεζών: «Ήδη η γειτονιά ασφυκτιά τόσο απ’ την επισκεψιµότητα, που πολλές φορές δυσανασχετούν και οι ίδιοι οι περαστικοί όταν τα στενάκια µπλοκάρουν από τα γκρουπ», αναφέρουν στην επιστολή.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, η όχληση είναι δεδοµένη για τους κατοίκους, οι οποίοι στο υπόµνηµα συνεχίζουν περιγράφοντας την καθηµερινή τους πάλη: «Μέσα σε αυτά τα πλαίσια οι κάτοικοι, απ’ το υστέρηµα του χρόνου και των χρηµάτων τους, αναλαµβάνουν δράση απ’ τα χαράµατα. Σκουπίζουν, ασπρίζουν, µαζεύουν ό,τι άφησε η νύχτα, περιποιούνται τις αυλές και τα σοκάκια, δενδροφυτεύουν, κλαδεύουν, επιδιορθώνουν τα δροµάκια από τις φθορές, καθαρίζουν τις ακαθαρσίες ζώων, αντιπαρατίθενται µε κλεφτρόνια, πορτοφολάκηδες, τσαντάκηδες, εγκληµατίες, αγενείς, όταν δεν τους έχουν ρηµάξει τα σπίτια από τις διαρρήξεις».

[su_slider source=”media: 78115,78116″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

Τα αιτήματα των κατοίκων

Να περνούν τουλάχιστον δύο φορές την ηµέρα οδοκαθαριστές.

Αποψίλωση από χόρτα και αποκλάδωση δέντρων διότι προκαλούνται συχνά καταστροφές όταν φυσά δυνατός άνεµος.

Συντήρηση των µονοπατιών και των πλατωµάτων.

Να τοποθετηθούν καλαθάκια για σκουπίδια, κρουνοί για πυρόσβεση, βρύσες για πότισµα, παγκάκια, ταµπέλες.

Καινούργια και πρόσθετα σώµατα ηλεκτροφωτισµού.

Παρέµβαση προς ∆Ε∆∆ΗΕ, διότι η ηλεκτροδότηση γίνεται µετά το 2005 µε εναέρια καλώδια που προκειµένου να στηριχθούν «αγκαλιάζουν δέντρα και σπίτια» ή «βυθίζονται απροστάτευτα στο δάπεδο κοινόχρηστου δρόµου».

Συνεχή αστυνόµευση ώστε να ελαχιστοποιηθούν «οι ληστείες, οι διαρρήξεις, οι επιθέσεις µε απειλή και µαχαιριών» και να αντιµετωπιστούν νεαροί «υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ που ευθυµώντας εκσφενδονίζουν πέτρες και µπουκάλια τα οποία σπάνε στις αυλές» και άλλοι που «ρεµβάζουν ή κάνουν παρκούρ στα κεραµίδια και στα ταρατσάκια όλο το 24ωρο».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα