back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εξωραΐζονται τα Αναφιώτικα – Στο δημόσιο ανήκουν τα κτίρια εστίες μόλυνσης της περιοχής

Διαβάστε επίσης

Λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων των Αναφιώτικων έδωσε ο δήμος Αθηναίων μετά από παρέμβαση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Ωστόσο κατά την διάρκεια της συζήτησης αποκαλύφθηκε ότι τα εγκαταλειμμένα κτήρια που υπάρχουν στην περιοχή και έχουν γίνει εστίες μόλυνσης, ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στην Εταιρία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας για την οποία όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Μπρούλιας, ο δήμος έχει στείλει σχετική επιστολή ζητώντας να προχωρήσει στον καθαρισμό τους.

Από την πλευρά της η κρατική εταιρία δήλωσε στο δήμο ότι σε ένα μήνα θα στείλει συνεργεία προκειμένου να καθαρίσουν τα εγκαταλειμμένα κτήρια και τον περιβάλλοντα χώρο τους.

Σε ,αφορά τα αιτήματα των κατοίκων των Αναφιώτικων για το εξωραϊσμό της περιοχή τους μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο η εκπρόσωπος τους κ. Ελένη Γιαννουδάκη. Η κ. Γιαννουδάκη ζήτησε να περνούν τουλάχιστον δύο φορές την ηµέρα οδοκαθαριστές.

-Να γίνει αποψίλωση από χόρτα και αποκλάδωση δέντρων διότι προκαλούνται συχνά καταστροφές όταν φυσά δυνατός άνεµος.

-Να γίνει συντήρηση των µονοπατιών και των πλατωµάτων. Να τοποθετηθούν καλαθάκια για σκουπίδια, κρουνοί για πυρόσβεση, βρύσες για πότισµα, παγκάκια, ταµπέλες.

-Να τοποθετηθούν καινούργια και πρόσθετα σώµατα ηλεκτροφωτισµού, διότι µε την πρώτη βροχή προκαλούνται συνεχείς διακοπές ρεύµατος, πολλές φορές γενική συσκότιση για µέρες.

-Να γίνει παρέµβαση προς ∆Ε∆∆ΗΕ, διότι η ηλεκτροδότηση γίνεται µετά το 2005 µε εναέρια καλώδια που προκειµένου να στηριχθούν «αγκαλιάζουν δέντρα και σπίτια» ή «βυθίζονται απροστάτευτα στο δάπεδο κοινόχρηστου δρόµου».

-Και τέλος να υπάρξει συνεχή αστυνόµευση ώστε να ελαχιστοποιηθούν «οι ληστείες, οι διαρρήξεις, οι επιθέσεις µε απειλή και µαχαιριών» και να αντιµετωπιστούν νεαροί «υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ που ευθυµώντας
εκσφενδονίζουν πέτρες και µπουκάλια τα οποία σπάνε στις αυλές» και άλλοι που «ρεµβάζουν ή κάνουν παρκούρ στα κεραµίδια και στα ταρατσάκια όλο το 24ωρο».

Ο κ. Μπρούλιας, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος για την καθαριότητα είπε ότι ήδη έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια για την καθαριότητα στην περιοχή, ενώ έχουν τοποθετηθεί και καλαθάκια και κάδοι απορριμμάτων. Σε ό,τι αφορά τις
αποψιλώσεις οικοπέδων και κλαδέματα ο δήμος όπου μπορεί επέμβει θα το κάνει.

Το ίδιο θα γίνει και για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού υπογραμμίζοντας ωστόσο στους κατοίκους ότι η περιοχή των Αναφιώτικων επειδή είναι παραδοσιακή και κάτω από την Ακρόπολη σε πολλά ζητήματα έχει ευθύνη το υπουργείο Πολιτισμού που έχει χαρακτηρίσει τα περισσότερα σπίτια της διατηρητέα. Επιπλέον ο δήμος θα ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ να αυξήσει την αστυνόμευση της περιοχής.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα