back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων

Διαβάστε επίσης

Είναι τεράστιο και αναγνωρίσιμο το κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά στους κατοίκους της μεθορίου και των μικρών νησιών του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται το έργο της αποκατάστασης από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Κρήτη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Τοποθετήθηκαν από το Μηχανικό, δυο γέφυρες τύπου BELLEY στην περιοχή του Νομού Χανίων.

Τοποθέτηση γιατρών – οπλιτών: Σε άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας, τοποθετήθηκαν δέκα (10) ιατροί οπλίτες. Στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς, παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, οι ιατροί οπλίτες, τοποθετούνται: Στο ΠΠΙ Σικίνου, στο ΠΠΙ Τήλου, στο ΠΙ Καλλιθέας (ν. Σάμου), στο ΠΙ Αρχοντοχωρίουευθύνης ΚΥ Μύτικα (Ν. Αιτωλοακαρνανίας), στο ΠΠΙ Βασιλικάδων ευθύνης ΚΥ Σάμης (ν. Κεφαλλονιά), στο ΕΠΙ Αερολιμένα Κεφαλλονιάς, στο ΠΙ Καλλιανίου ευθύνης ΚΥ Τροπαίων (Ν. Αρκαδίας), στο ΠΙ Βαλαώρας ευθύνης ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας (Ν. Ευρυτανίας), στο ΠΠΙΧρυσομηλιάς (ν. Ικαρία) και στο ΠΙ Αρτοτίνας (Ν. Φωκίδας).

Η προσφορά του ΓΕΣ: Κατά το μήνα Φεβρουάριο 2019, σημαντική ήταν η εκτέλεση κοινωφελών έργων σε όλη την ελληνική επικράτεια, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω δράσεις:

– Επισκέψεις ιατρικών κλιμακίων για προληπτική εξέταση κατοίκων, ενημέρωση μαθητών σε ενέργειες Πρώτων βοηθειών καθώς επίσης και εργασίες βελτίωσης σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων, σε χωριά της Θράκης.

– Εργασίες αποχιονισμού των δρομολογίων στους οικισμούς Χώρα και Παλαιά Πόλη, στην περιοχή Κρημνιότησα και στην επαρχιακή οδό Αλώνια – Καμαριώτισσα της νήσου Σαμοθράκη.
– διατέθηκαν μηχανήματα ΜΧ του 79 ΤΜΧΕΘ, για αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας στις Δημοτικές Κοινότητες Μυτιληνιών, Μαραθοκάμπου και Κουμαιίκων, καθώς και για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Αμφίλυσου (περιοχή ευθύνης ΑΣΔΕΝ).

Επίσης, ο Στρατός Ξηράς, εκτέλεσε με ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞ ΑΣ), 21 αποστολές αεροδιακομιδής, για τη μεταφορά 31 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων, κατά ημέρα και νύχτα.

Τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, παρέχουν σε καθημερινή βάση υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η εμπλοκή τους στις καθημερινές πολλαπλές επιχειρησιακές τους δραστηριότητες (ασκήσεις, μεταφορά στρατευμάτων, επιτήρηση, αναγνωρίσεις, κ.λπ.).

Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας: Ενδεικτικά για το πρώτο 10ημερο του Μαρτίου , η κοινωνική προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας είναι:
Για Αεροδιακομιδές
Η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:
Ένα (1) C-27J μετέφερε 1 ασθενή από την Κω στο Ηράκλειο.
Ένα (1) C-130 μετέφερε 1 ασθενή από τη Θεσσαλονίκη στην Ελευσίνα.
Ένα (1) C-27J μετέφερε 1 νεογνό, 1 παιδί και 1 ασθενή από τη Σάμο και τη Σαντορίνη στην Ελευσίνα.
Ένα (1) C-27J μετέφερε 1 παιδί και 1 ασθενή από την Ικαρία στην Ελευσίνα.
Ένα (1) C-27J μετέφερε 1 βρέφος και 1 ασθενή από την Κω στην Ελευσίνα.
Για Αεροπυρόσβεση: Δύο (2) CL-415 εκτέλεσε αποστολή αεροπυρόσβεσης στην Ιστιαία Ευβοίας

Επίσκεψη στην Αμοργό

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, κλιμάκιο Υγειονομικού Προσωπικού του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ) , επισκέφθηκαν τη νήσο Αμοργό, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας στους κατοίκους του νησιού.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από έντεκα (11) Αξιωματικούς ιατρούς ειδικοτήτων Οφθαλμίατρο, Δερματολόγο, Ακτινολόγο, Ορθοπεδικό, Παθολόγο, Πνευμονολόγο, Νευρολόγο, Χειρούργο, Καρδιολόγο, Ωτορινολαρυγγολόγο και Γυναικολόγο, μία (1) Αξιωματικό Νοσηλεύτρια και τρεις (3) Υπαξιωματικούς Βοηθούς Νοσοκόμους.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν τριακόσιες εβδομήντα (370) ιατρικές επισκέψεις, τριάντα έξι (36) υπερηχογραφικοί έλεγχοι και έξι (6) ιατρικές εξετάσεις κατ΄ οίκον.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα