back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε εύκολα στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ

Διαβάστε επίσης

Τριάντα ένα λεπτά χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα για πάρει σκορ πρόκρισης απέναντι στην Λιόν και με το εμφατικό 5-1 πέρασε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Champions League. 

Ο Άντονι Λόπες ξεκίνησε πολύ «ζεστός», όπως ήταν και σε ολόκληρη τη διάρκεια του πρώτου αγώνα, έσωσε δύο φορές την εστία του σε προσπάθειες των Μέσι και Σουάρες, αλλά ήταν αδύνατο να κάνει το ίδιο και στο πέναλτι του Μέσι στο 18΄.

Με το 8ο γκολ στη διοργάνωση (μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Λεβαντόφσκι), 26ο σε φάση των «16» και 62ο σε 61 ματς του Champions League στο «Καμπ Νόου, ο Αργεντινός σούπερ σταρ έδωσε προβάδισμα στην «Μπάρτσα», η οποία πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 31΄.

Οι γηπεδούχοι «έκρυψαν» την μπάλα, με τον Σουάρες να «σερβίρει» στον Κουτίνιο κι ο Βραζιλιάνος σε άδεια εστία «έγραψε» το 2-0 (πρώτο του γκολ σε φάση νοκ άουτ αγώνων).

Ο Σουάρες μπορεί να μην βρήκε δίχτυα, αλλά ήταν ο άνθρωπος που κέρδισε το πέναλτι και έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ. Δικαιωματικά του ανήκε ο τίτλος του «MVP» της Μπαρτσελόνα στο πρώτο 45λεπτο.

Η Μπαρτσελόνα εξακολουθούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ματς και στο β΄ μέρος, ωστόσο, από μία στημένη φάση η Λιόν ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Από εκτέλεση κόρνερ του Ντεπάι στο 58΄ ο 21χρονος Τουσάρ νίκησε τον Τερ Στέγκεν κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς (2-1).

Η γαλλική ομάδα ήθελε κι άλλο γκολ για να περάσει, οπότε ήταν λογικό να ανοιχτεί ακόμη περισσότερο κι αυτό ήταν «βούτυρο στο ψωμί» για τους παίκτες της Μπαρτσελόνα.

Μέσα σε τρία λεπτά (78΄-81΄), τα πάντα τελείωσαν, καθώς ο Μέσι έκανε το 3-1 και λίγο αργότερα ήρθε ο Πικέ για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των Καταλανών (4-1). Η ομάδα του Βαλβέρδε δεν σταμάτησε εκεί, καθώς τέσσερα λεπτά πριν το 90΄, ο Ντεμπελέ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Κουτίνιο (70΄ Ντεμπελέ), Αρτούρ (74΄ Βιδάλ), Λουίς Σουάρες, Μέσι, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο (83΄ Σεμέδο)

ΛΙΟΝ (Μπρούνο Ζενεσιό): Αντονι Λόπες (34΄ Γκορζελέν), Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Ντεμπελέ, Ντεπάι (73΄ Τραορέ), Ντουμπουά, Φεκίρ, Μαρτσάλ, Μεντί (77΄ Κορνέ), Ντομπελέ, Τουσάρ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα