back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Ψέματα, σκευωρίες και διχασμοί»

Διαβάστε επίσης

«Η αναθεώρηση του Συντάγματος ουσιαστικά μένει μετέωρη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, υποστήριξε ότι με τη σημερινή συζήτηση κλείνει ένας κύκλος χαμένων ευκαιριών για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «ολέθριες» κάποιες από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η συνταγματική καθιέρωση απλής αναλογικής, ενώ τόνισε πως η κυβερνητική πλειοψηφία δεν πρότεινε τίποτα για σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση, ανοιχτή Παιδεία, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, σταθερή φορολογία, αλλά και για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

«Θα καταγραφεί ως μια χαμένη ευκαιρία να αντιπαραβάλλουμε στο κλίμα ακραίας τοξικότητας και πόλωσης που επιμένετε ένα καλλιεργείτε ένα μήνυμα ότι σε κάποια πράγματα μπορούμε να βάζουμε στην άκρη τις κομματικές σκοπιμότητες», τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι διατάξεις που τίθενται υπό αναθεώρηση με την ψήφο μόνο της κυβερνητικής πλειοψηφίας «δεν πρόκειται να συζητηθούν καθόλου από την επόμενη κυβερνητική πλειοψηφία».

Κατέστησε επίσης σαφές ότι η επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται από την κατεύθυνση που δίνει η προτείνουσα Βουλή, καθώς και ότι οι διατάξεις που εισηγήθηκε η ΝΔ και απέρριψε η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το άρθρο 16, θα παραμείνουν σε ισχύ.
Διαμήνυσε εξάλλου σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η μόνη πρόταση που ουσιαστικά υπάρχει στο τραπέζι είναι να εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, αν εννοεί ότι δεν θέλει να γίνεται η προεδρική εκλογή μοχλός για πρόκληση εκλογών, να υπερψηφίσει το άρθρο 32 όπως έχει δεσμευθεί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στην κυβέρνηση-, την οποία χαρακτήρισε «κουρελού»-«διαρκή πολιτικό και θεσμικό ευτελισμό» και υποστήριξε ότι στις 26 Μαΐου οι εκλογές, «σε κάθε περίπτωση, θα μετατραπούν σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης».

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση «ψέματα, σκευωρίες και διχασμούς», και υποστήριξε ότι το κυβερνών κόμμα «4 χρόνια τώρα δηλητηριάζει συστηματικά την πολιτική ζωή», ενώ σημείωσε ότι «η πραγματικότητα δεν αλλάζει με ύβρεις, ψέματα και συκοφαντίες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε εξάλλου ότι στις επόμενες εκλογές «καμία ψήφος δεν θα πάει χαμένη» και ανέφερε ότι στις 26 Μαΐου οι πολίτες θα στείλουν δύο μηνύματα: «Αποδοκιμασίας μίας κυβέρνησης που εξαπάτησε τους Έλληνες, έκανε τη ζωή τους χειρότερη και η οποία δεν έχει τίποτα να πει για το μέλλον, αλλά και ένα καθαρό μήνυμα στήριξης της ΝΔ».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα