back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νεοναζιστές πίσω από απειλές για επιθέσεις στη Γερμανία;

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα από 100 απειλητικά email για επιθέσεις εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων, δημοσίων προσώπων και θεσμών που αποστέλλονται εδώ και μήνες απ’ άκρη σ’ άκρη της Γερμανίας φαίνεται να συνδέονται με νεοναζιστές.

Με υπογραφή NSU 2.0 και Βέρμαχτ

Τα email αποστέλλονται από το 2018, περιέχουν νεοναζιστική φρασεολοNSUγία και υπογράφονται από την “NSU 2.0” -εμπνευσμένη από την ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση NSU (Εθνικοσοσιαλιστικό Παράνομο Κίνημα-Nationalsozialistischer Untergrund) και την “Βέρμαχτ” (Wehrmacht) , σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR.

Τα πιο πρόσφατα email αφορούσαν επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Λίμπεκ στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και σε οικονομική υπηρεσία στην πόλη Γκέλζενκιρχεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ακολούθησαν εκκενώσεις των κτιρίων, αλλά δεν βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Πιθανή σύνδεση μεταξύ των email

Οι αρχές θεωρούν πιθανό να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των email, καθώς υπάρχουν ομοιότητες στον τρόπο γραφής και τους στόχους. Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη εάν πίσω από αυτά κρύβεται οργάνωση ή μεμονωμένος αποστολέας. Πάντως, αποστέλλονται από διαφορετικούς λογαριασμούς.

Παγιδευμένες επιστολές, εκτελέσεις πολιτών και βιολογικά όπλα

Σε ένα email προς την βουλευτή του κόμματος Η Αριστερά, Μαρτίνα Ρένερ, ο αποστολέας/οι αποστολείς ισχυρίζεται/-ονται ότι ευθύνονται για τις βομβιστικές απειλές και γίνεται λόγος για επιθέσεις σε τράπεζες, σιδηροδρομικούς σταθμούς και κτίρια κρατικών θεσμών ανά την γερμανική επικράτεια. Στο email γίνεται, επίσης, αναφορά σε αποστολή παγιδευμένων επιστολών και εκτελέσεις πολιτών στους δρόμους μέσω αυτόματων τουφεκιών, περίστροφων και βιολογικών όπλων.

Στο στόχαστρο πολιτικοί, δημοσιογράφοι, Εβραίοι, νομικοί, καλλιτέχνες

Email έχουν λάβει πολιτικοί, δημοσιογράφοι, νομικοί, το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων, δημόσιες υπηρεσίες και σημαντικές προσωπικότητες. Ανάμεσά του και η Ελένε Φίσερ, δημοφιλής τραγουδίστρια που είχε καταφερθεί δημοσίως έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι στο Κέμνιτς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ακροδεξιών.

“Εικονικές απειλές”

Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί κανένας εκρηκτικός μηχανισμός σε κανένα από τα σημεία που αναφέρονται στα email. Οι αρχές αναφέρουν ότι όλες οι απειλές “παραμένουν εικονικές“.

Τον Αύγουστο, η Σεντά Μπασαΐ-Γιλντίζ, νομικός τουρκικής καταγωγής με έδρα της την Φρανκφούρτη, έλαβε ένα φαξ με υπογραφή NSU 2.0, στο οποίο ο αποστολέας απειλούσε να δολοφονήσει την 2 ετών κόρη της. Μέλη της NSU κρίθηκαν το καλοκαίρι του 2018 ένοχα για την δολοφονία 8 Γερμανών τουρκικής καταγωγής την περίοδο 2000-2007. Η Μπασαΐ-Γιλντίζ εκπροσώπησε κάποιες από τις οικογένειες των θυμάτων.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα