back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρεβιθοπουρές

Διαβάστε επίσης

Μια παραλλαγή για να κάνουμε είπαμε τις απαραίτητες αλλαγές στην ζωή μας για να γίνεται πιο ενδιαφέρουσα.

Τα ρεβίθια, όσπριο με μεγάλη διατροφική αξία, τα έχουμε μαγειρέψει πολλές φορές με διάφορους τρόπους και στην κατσαρόλα αλλά και στον φούρνο, σήμερα θα τα κάνουμε πουρέ, δηλαδή όπως γίνεται η φάβα.
Θα χρειαστούμε μισό κιλό ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, ένα κύβο μυρωδικών ζελέ φρέσκο, λίγο λάδι και λεμόνι για το σερβίρισμα.
Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ στο νερό να μουλιάσουν με ένα κουταλάκι σόδα, την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν, το καλύτερο είναι να βράσουν στην χύτρα, αλλιώς θέλουν πολύ ώρα.
Ας πούμε στην χύτρα θέλουν τρία τέταρτα στην κανονική κατσαρόλα δυο ώρες γεμάτες, νομίζω για λόγο οικονομίας χρόνου θα πρέπει όλοι να έχουμε μια χύτρα στο σπίτι μας.
Τα ρεβίθια όταν αρχίζουν να βράζουν αφρίζουν, βγάζουμε τον αφρό πρώτα, μετα προσθέτουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν, να μην έχουν πολύ νερό γιατί δεν θα τα κάνουμε σούπα, τόσο όσο να βράσουν.
Όταν βράσουν καλά, τότε με το ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε και τα κάνουμε όπως την φάβα.
Όταν σερβίρουμε ρίχνουμε στο πιάτο μας λίγο λαδάκι και λεμόνι, σερβίρεται με σαλάτα του γούστου σας, ελίτσες τυρί και φρέσκο ψωμί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα