back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σε εξέλιξη το πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο, το κάλεσμα του οποίου απεύθυναν σωματεία και ομοσπονδίες του δημοσίου, κηρύττοντας παράλληλα στάσεις εργασίας σε δημόσιους κλάδους.

Με κεντρικό αίτημα την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δημοσίου, οι εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο – «Προσοντολόγιο» που ψηφίστηκε στις 17 Ιανουαρίου.

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες του δημοσίου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί.

Οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία σε ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι στις 12 Φλεβάρη πάνω από 140 συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημοσίου πραγματοποίησαν ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο προς τη Βουλή και απαίτησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση την «άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Παράλληλα, με την άφιξη τους έξω από τη Βουλή στη Βασ. Σοφίας, κατήγγειλαν την παρουσία την δυνάμεων των ΜΑΤ και ζήτησαν την αποχώρησή τους, ενώ τριμελής επιτροπή κατέθεσε ψήφισμα της κινητοποίησης τους στη Βουλή

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του δημοσίου θα μεταβούν στην Καλαμάτα για το τακτικό συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα