back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ταγιάνι: Ο Μουσολίνι έκανε μερικά «θετικά πράγματα»

Διαβάστε επίσης

Ο  Μπενίτο Μουσολίνι «έκανε μερικά θετικά πράγματα» επί των ημερών του καθεστώτος του, υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, πυροδοτώντας αντιδράσεις.

«Πριν κηρύξει πόλεμο εναντίον όλου του κόσμου, μιμούμενος τον Αδόλφο Χίτλερ, πριν να θεσπίσει τους ρατσιστικούς νόμους και πριν από την τραγική υπόθεση Ματεότι, έφτιαξε υποδομές στη χώρα μας», δήλωσε ο Ταγιάνι στη συνέντευξή του στο Radio24.

«Δεν είμαι φασίστας, δεν ήμουν ποτέ φασίστας. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι, έφτιαξε δρόμους, γέφυρες, κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ανέκτησε μεγάλο μέρος της γης της χώρας μας από τους βαλτότοπους. Όταν κάνεις μια ιστορική κρίση, πρέπει να είσαι αντικειμενικός», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο ΕΚ, Ούντο Μπούλμαν, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ταγιάνι «απίστευτες». «Πώς είναι δυνατόν ένας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην αναγνωρίζει τη φύση του φασισμού;», διερωτήθηκε ο Μπούλμαν, στέλεχος του SPD, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Μέσω Twitter ήρθε και η απάντηση του Ταγιάνι: «Nτροπή σε όσους διαστρεβλώνουν όσα είπα. Πάντα ήμουν πεπεισμένος αντιφασίστας και δεν επιτρέπω σε κανέναν να υπονοεί κάτι άλλο».

Ο Τζάκομο Ματεότι ήταν σοσιαλιστής βουλευτής της αντιπολίτευσης που κατήγγειλε ανοικτά ότι το Εθνικό Φασιστικό Κόμμα (Partito Nazionale Fascista, PNF) του Μουσολίνι διέπραξε μαζική νοθεία, πριν απαχθεί και δολοφονηθεί το 1924.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα