back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καλαμάτα: Ματαιώθηκε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ

Διαβάστε επίσης

Ματαιώθηκε η αποψινή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμάτας, μετά την εισβολή περίπου 1.000 στελεχών του ΠΑΜΕ και την αποχώρηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ.

Για νόθο και εργοδοτικό συνέδριο κάνει λόγο σε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο. Προηγήθηκε ένταση μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και στελεχών της ΓΣΕΕ στην προπάθεια τους να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης.

Νωρίτερα το ΠΑΜΕ ανήρτησε γιγάντιο πανό στο λιμάνι της Καλαμάτας με συνθήματα κατά της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ενώ πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στους δρόμους της πόλης.Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά την εισβολή σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.

Νωρίτερα, περισσότερα από 700 άτομα συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την εμπλοκή εργοδοτικών οργανώσεων στα όργανα της ΓΣΕΕ με αφορμή το συνέδριο της Συνομοσπονδίας, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή.

Στην Καλαμάτα έχουν φθάσει περισσότερα από 10 λεωφορεία από διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και μεμονωμένοι διαδηλωτές.

Γιγαντοπανό

Το μεσημέρι μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας και παρακολούθησαν το ξεδίπλωμα γιγαντοπανό στο ιστορικό και αιματοβαμένο από εργατικούς αγώνες κτίριο των μύλων.

Το γιγαντοπανό εικονίζει τους φονευθέντες λιμενεργάτες, κατά την γενική απεργία όλων των εργατών στο λιμάνι, το Μάη του 1934. Γράφει επίσης “100 χρόνια ανυποχώρητου αγώνα για το δίκιο της Εργατικής Τάξης”, όπως και “Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών”.

Για τη διεξαγωγή του συνεδρίου έχει δημιουργηθεί κλίμα έντασης, από τις καταγγελία του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στη σύνθεση των συνέδρων του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ “νόθων αντιπροσώπων” και εκπροσώπων της εργοδοσίας, ενώ από την πλευρά της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει “τραμπουκισμούς” μελών του ΠΑΜΕ, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει να παρεμποδίσει το συνέδριο επειδή δεν ελέγχει την πλειοψηφία του. Το ΠΑΜΕ απαντάει στις καταγγελίες αυτές ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ μεταχειρίζεται κάθε μέσο προκειμένου να ελέγξει τη διοίκηση προς όφελος των εργοδοτικών και κυβερνητικών επιδιώξεων.

Δημήτρης Κωστάκος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα