back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

Mήνυμα νίκης στις επικείμενες ευρωεκλογές έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας , κατά την προεκλογική του ομιλία στο Αιγάλεω. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι θέλει να καταργήσει το 8ωρο, τις αργίες και τα επιδόματα καθώς και μειώσει το προσωπικό στην Υγεία για να δώσει υπηρεσίες σε ιδιώτες.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων στις εκλογές. «Ο κόσμος τους, ο κόσμος των ελίτ, είναι η Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της χρεοκοπίας,τόνισε και πρόσθεσε: Τα επιδόματα δεν είναι ελεημοσύνη. Τα επιδόματα είναι δικαιοσύνη.

Αύριο η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει 13η σύνταξη, 120 δόσεις και μείωση του ΦΠΑ – Την ερχόμενη Δευτέρα η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης στους συνταξιούχους. Για οφειλές στην εφορία προβλέπονται 120 δόσεις για φυσικά πρόσωπα και έως 36 για νομικά. Στο 13% ο ΦΠΑ σε τρόφιμα και δημοφιλή ροφήματα όπως καφές και αναψυκτικά που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Για άμεση μείωση των τιμών και στα δύο είδη, δεσμεύτηκαν οι εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Τροπολογία για μείωση του ΦΠΑ στο 13% στο σύνολο της εστίασης, κατέθεσε η ΝΔ.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επαναφοράς του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οι κυβερνητικές παροχές πάντως δεν αποκλείεται να τεθούν ως θέμα στο Eurogroup της Πέμπτης καθώς, σύμφωνα με αξιωματούχο των Βρυξελλών, υπάρχει ανησυχία για το αν η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, στη Χαριλάου Τρικούπη, πραγματοποίησε ομάδων κουκουλοφόρων μετά το πέρας της πορείας, στο κέντρο της Αθήνας, αντεξουσιαστών που ζητούν να δοθεί άδεια από τις φυλακές στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης ΝΔ με επίκεντρο της δηλώσεις Μητσοτάκη στον Σκάι περί σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα δημόσια νοσοκομεία. Ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στο σημείο να προτείνει να εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για να κερδοσκοπούν οι ιδιώτες πάροχοι υπηρεσιών υγείας, σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου. Το Μαξίμου “πιάστηκε στη φάκα”απάντησε η ΝΔ .Τους παραπέμπουμε στην κ. Γεροβασίλη, που θα τους εξηγήσει πώς έκανε χρυσές δουλειές με το ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που διατηρεί στην Άρτα» τονίζει η Πειραιώς.

Η χρήση βδελυρών και ποινικώς κολάσιμων αιτιάσεων εναντίον μου,αναδεικνύουν τη βρωμιά, την ψευτιά και τη σήψη στην οποία έχουν βυθιστεί, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους, σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη.

Δεν θα πάμε από την εγκατάλειψη του κ. Τσίπρα, στους πειραματισμούς του κ. Μητσοτάκη“, τόνισε, κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα”, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά.

Στο επίκεντρο της πολιτικής σύγκρουσης και το ζήτημα της 7ήμερης εργασίας. Ο ΑΛέξης Τσίπρας διαστρέβλωσε με ξεδιάντροπο τρόπο τις δηλώσεις μου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “βυσσοδομούν σε βάρος των εργαζομένων” σχολίασε ο ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Στις 24 Μαϊου θα καταβληθεί η β’ δόση του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ. Αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Διεθνή

Η εξουσία δεν θα υφαρπαχτεί με διαμαρτυρίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα με φόντο τις τεράστιες διαδηλώσεις που οργάνωσε η αντιπολίτευση. Επανέλαβε δε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου.

Καιρός

Συννεφιά και αύριο στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου -19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα