back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κ. Παπαϊωάννου: «Όταν ο φόβος εξαπλώνεται, τότε δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στον πλανήτη»

Διαβάστε επίσης

«Όταν ο φόβος εξαπλώνεται, τότε δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στον πλανήτη. Οταν προκαλείται μισαλλοδοξία και φανατισμός, θα καλύψει ολόκληρο τον πλανήτη».

Αυτό δήλωσε με αφορμή το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2».

Ο κ. Παπαϊωάννου, τόνισε ότι το ανησυχητικό είναι η περιγραφή της ταυτότητας του από τον ίδιο το δράστη, ότι δηλαδή «προέρχεται από την εργατική τάξη, ότι δεν έχει πάει πανεπιστήμιο και ότι οι ξένοι παίρνουν τις δουλειές μας. Αυτή είναι μια εικόνα που προβάλλουν πολλοί πολιτικοί στην Ευρώπη».

Τόνισε, ακόμη, ότι υπάρχει ο κίνδυνος συγκρότησης διεθνούς ακροδεξιάς και χαρακτήρισε αδιανόητες δηλώσεις όπως αυτή του Αντόνιο Ταγιάνι, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να σχετικοποιούμε τα πάντα και να ζυγίζουμε τον αυταρχισμό του 20ου αιώνα, με πόσους φράκτες ή λιμάνια έφτιαξε ο καθένας». «Κανονικοποιείται η ακραία βία, συνηθίζουμε στην ιδέα της, και ξεπλένονται οι μήτρες των φασιστικών ιδεών που κίνησαν και το χέρι του δράστη στη Νέα Ζηλανδία», κατέληξε ο κ. Παπαϊωάννου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα