back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Κεραμέως: Από τις πομπώδεις εξαγγελίες του Μαΐου 2017 φτάσαμε σε ένα νέο σύστημα δεσμών

Διαβάστε επίσης

«Από τις πομπώδεις εξαγγελίες του Μαΐου 2017 φτάσαμε σε ένα νέο σύστημα δεσμών- επί της ουσίας τις παλιές τέσσερις δέσμες- πασπαλισμένες με λίγη ιδεοληψία ΣΥΡΙΖΑ. Διαφωνούμε πλήρως με τον διαχωρισμό ο οποίος επιχειρείται ανάμεσα στα λεγόμενα τμήματα ελεύθερης πρόσβασης & τα τμήματα κατόπιν εξετάσεων», τόνισε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2», με αφορμή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, που θα τεθεί σε διαβούλευση την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να ακούει για λογούς ιδεοληπτικούς τράπεζα θεμάτων. Η ΝΔ δεν έχει παρουσιάσει δέσμη προτάσεων για ένα νέο σύστημα διότι θεωρούμε ότι είναι εμπαιγμός της εκπαιδευτικής κοινότητας, ότι δεν μπορεί ο καθένας να εξαγγέλλει το μακρύ του & το κοντό του & να αναστατώνει χιλιάδες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Δεν είναι προτεραιότητα μας αυτή. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα. Μεταρρυθμίσεις που θα ξεκινήσουν από κάτω προς τα πάνω. Από τα χρόνια 0-6. Έχουμε δεσμευθεί ότι δεν θα κάνουμε αλλαγές στα πρώτα χρόνια, τουλάχιστον στο ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα, προτού αυτό μελετηθεί σε βάθος.
Μην είστε σίγουρος ότι θα έρθει στη Βουλή (το νομοσχέδιο για την παιδεία). Και δεν θα έρθει επειδή υπάρχουν αντιδράσεις εκ των έσω στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι πανελλήνιες εξετάσεις παρ’ ότι έχουν κάποια σημαντικά τρωτά, έχουν δυο θετικά σημεία: 1)είναι από τα πλήρως αδιάβλητα συστήματα στη χώρα & 2) είναι ένα σύστημα που σε γενικές γραμμές είναι αξιόπιστο. Το ισχύον σύστημα-αν μείνει- δεν πρόκειται να το αλλάξουμε τα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Για άρθρο 16

«Εφ’ όσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές θα τεθεί προ διλήμματος. Να συνεχίσει αυτή την κουτσή Συνταγματική Αναθεώρηση, όπως έχει προχωρήσει έως τώρα, ή να επιχειρήσει να ξεκινήσει από την αρχή τη Συνταγματική Αναθεώρηση, προκειμένου να την διευρύνει & να μπουν περισσότερα αναθεωρητέα άρθρα μέσα όπως το 16 (ιδιωτικά Πανεπιστήμια). Παραμένει σαν σκέψη την όποια θα εξετάσουμε εκείνη τη στιγμή και θα αποφασίσουμε με βάση το συμφέρον της Χώρας», είπε η κ. Κεραμέως για το άρθρο 16.

Για άρθρο 3

«Έχουμε θρησκευτική ουδέτερο κράτος. Το άρθρο 13 προστατεύει απόλυτα την ανεξιθρησκεία. Προσφέρει απόλυτα θρησκευτική ελευθερία. Αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση το άρθρο 3 πάει στα αζήτητα», τόνισε η η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα