back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Περιδιάβαση στον διεθνή Τύπο

Διαβάστε επίσης

Το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία είναι το βασικό θέμα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων, ενώ πολλές είναι οι αναφορές και στις κινηματικές διαδηλώσεις χιλιάδων μαθητών σε ολο τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή.

Για Νέα Ζηλανδία: Σύμφωνα με την New Zealand Herald “49 oι επιβεβαιωμένοι νεκροί και 48 οι τραυματίες. Τέσσερις συλληφθέντες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα”. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία που αφορά δύο αιματηρά περιστατικά σε δύο ισλαμικά τεμένη στο Κράισττσερτς. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Μάικ Μπους τα περιστατικά ήταν “αποτρόπαια”. Στο τέμενος στην Ντινς Αβε σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι, ενώ 7 σκοτώθηκαν στο άλλο τέμενος, στο Λινγουντ. Ο 49ος πέθανε στο νοσοκομείο. Έως τώρα ένας 29χρονος είναι ο μόνος κατηγορούμενος. Η αστυνομία εξουδετέρωσε εκρηκτικούς μηχανισμούς μετά τη σφαγή στην Κράιστσερτς. «Υπάρχουν πληροφορίες για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα, τους οποίους μπορέσαμε να εξουδετερώσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάικ Μπους σε δημοσιογράφους στην Ουέλινγκτον Η Νέα Ζηλανδία συγκαταλεγόταν μέχρι σήμερα στις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου, με μια πρόσφατη οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς να επισημαίνει πως η χρήση πυροβολων όπλων από κακοποιούς εκεί είναι «σπάνιο» φαινόμενο.
49 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 20 οι τραυματίες σε δύο αιματηρά περιστατικά σε δύο ισλαμικά τεμένη στο Κράισττσερτς, αναφέρει το BBC. Αρχικά, η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας έκανε λόγο σήμερα για «πολλούς νεκρούς και τραυματίες» στις δύο επιθέσεις, ωστόσο η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Αρντέρν, δήλωσε ότι υπάρχουν 40 νεκροί και περισσότεροι από 20 σοβαρά τραυματίες. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως έχει κάνει 4 συλλήψεις – τρεις άνδρες και μία γυναίκα – αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι δράστες και προέτρεψε τους πιστούς μουσουλμάνους να αποφεύγουν να πάνε στα τεμένη για την προσευχή της Παρασκευής σε «όλη» τη χώρα. Η Άρντερν επεσήμανε ότι η Νέα Ζηλανδία έχει τεθεί στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού, ενώ πρόσθεσε ότι οι τέσσερις φερόμενοι δράστες του μακελειού που έχουν συλληφθεί έχουν εξτρεμιστικές απόψεις, αλλά δεν περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες ασφαλείας.Την ώρα της επίθεσης στο τέμενος Μάστζιντ αλ Νουρ, στη λεωφόρο Ντινς, προσεύχονταν περίπου 300 πιστοί. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο ένας από τους δράστες των επιθέσεων ήταν λευκός, φόραγε στολή παραλλαγής , αλεξίσφαιρο και κράνος και χρησιμοποίησε αυτόματο τουφέκι όταν άνοιξε πυρ μέσα στο ένα από τα τεμένη, στο κέντρο της πόλης. Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι προσευχόταν όταν άκουσε πυρά. Τράπηκε σε φυγή, πριν βρει τη σύζυγό του, νεκρή, μπροστά στο τέμενος, αφηγήθηκε κλαίγοντας. Ένας δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε παιδιά να πυροβολούνται. «Είχα πτώματα πάνω μου», ανέφερε.

Για κλιματική αλλαγή: Κινηματική μορφή έχουν πάρει διαδηλώσεις μαθητών σε όλο τον κόσμο κατά της κλιματικής αλλαγής, σχολιάζει η DW, ενώ εκτενές αφιέρωμα έχει σήμερα και ο Guardian. Χιλιάδες μαθητές στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία συμμετείχαν σε διαδηλώσεις σήμερα απαιτώντας από τους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι από τη 16χρονη μαθήτρια στη Σουηδία Γκρέτα Τούνμπεργκ. Τον περασμένο Αύγουστο η μαθήτρια αποφάσισε για τρεις συνεχόμενες Παρασκευές, αντί να πηγαίνει στο σχολείο, να πηγαίνει να διαμαρτυρηθεί μπροστά στο σουηδικό Κοινοβούλιο για την κλιματική αλλαγή, με αίτημα να εφαρμοστεί η Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Έτσι, καθιερώθηκαν οι Παρασκευές της διαμαρτυρίας, από τις οποίες βγήκε το ένα από τα δύο διεθνή hashtag στο Twitter που χρησιμοποιούνται για τη διάδοση του κινήματος #FridayForFuture. Το άλλο είναι το #ClimateStrike.Η πρωτοβουλία της γιγαντώθηκε πολύ σύντομα και σε σημείο που η ίδια δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί. H Γκρέτα Τούνμπεργκ μετρά αυτή τη στιγμή στον λογαριασμό της στο Twitter περισσότερους από 261.000 followers, που προέρχονται απ’ όλες τις χώρες του κόσμου.Νέα ώθηση στη μεγάλη της δημοτικότητα έδωσε η πρόταση τριών Νορβηγών βουλευτών να της απονεμηθεί το φετινό Νόμπελ Ειρήνης. «Προτείναμε τη Γκρέτα Τούνμπεργκ διότι η κλιματική αλλαγή, αν δεν περιοριστεί, θα είναι στο μέλλον η βασική αιτία πολέμων, συγκρούσεων και εισροής μεταναστών», δήλωσε ο βουλευτής Φρέντι Αντρέ Έβστεγκορντ.
Στη Νέα Ζηλανδία, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με την πρωθυπουργό, Γιασίντα Άρντερν και τον υπουργό αρμόδιο για την Κλιματική Αλλαγή, Τζέιμς Σο λέγοντας ότι πιστεύουν πως η κυβέρνηση τους θα λάβει τελικά θετικά βηματα. “Αλλά πρόκειται για μια κρίση και χρειάζεται να την βλέπουμε ως έτσι” έγραψαν σε σχετική τους ανακοίνωση.

Στη Βρετανία: Η Daily Express περιγράφει την απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων να καθυστερήσει το Brexit ως “επιβαρυντικό κατηγορητήριο” της δημοκρατίας μας.
“Αποτυχία” ο τίτλος της στο πρωτοσέλιδο με φωτογραφία από τη Βουλή.
Όμως ο Spectator αναφέρει ότι το κυρίαρχο αίσθημα στην κυβέρνηση ήταν χθες ανακούφιση. Από τη στιγμή που δεν υπήρξε νέα ήττα τότε η κυβέρνηση μοιάζει ακόμα να λειτουργεί, έγραψε. Και μπορεί αυτό να φαίνεται ασήμαντο δεν ειναι αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις λίγες ώρες πριν η Μέι δεν ήλεγχε το υπουργικό της.
Με τα «ναι» να είναι πάνω απ’ το διπλάσιο των «όχι» (412-202) και εν μέσω μιας ακόμη θυελλώδους συνεδρίασης του Κοινοβουλίου, οι Βρετανοί βουλευτές σήμαναν χθες ένα διάλειμμα στο θρίλερ του Brexit που επρόκειτο να κορυφωθεί στις 29 Μαρτίου, ψηφίζοντας υπέρ της κυβερνητικής πρότασης για παράταση της προσφυγής στο άρθρο 50. Η επόμενη κίνηση του Λονδίνου θα είναι να ζητήσει επίσημα από την Ε.Ε. να καθυστερήσει το Brexit. Η σχετική πρόταση προβλέπει παράταση της διαδικασίας εξόδου ώς τις 30 Ιουνίου υπό την προϋπόθεση ότι το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει ώς τις 20 Μαρτίου τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες. Εάν ώς την παραπάνω ημερομηνία δεν υπερψηφιστεί η προτεινόμενη συμφωνία -με όποιες πιθανές αλλαγές ή τροποποιήσεις ενσωματωθούν σ’ αυτήν-, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να της δοθεί μεγαλύτερη παράταση και στην περίπτωση αυτή η Ε.Ε. θα είναι εκείνη, που θα καθορίσει τους όρους της. Πάντως, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ δήλωσε σχετικά ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενδέχεται να εξετάσουν την πιθανότητα να δοθεί μακρά παράταση στο Brexit, προκειμένου να βρεθεί τρόπος επίλυσης του αδιεξόδου.

«Θα κάνω έκκληση στους 27 της Ε.Ε. να είναι ανοιχτοί σε μια μακρά παράταση εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρήσει ότι αυτή είναι απαραίτητη για να επανεξετάσει τη στρατηγική του στο Brexit και να πετύχει συναίνεση σε αυτήν», ανέφερε ο Τουσκ σε ανάρτησή του στο Twitter. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ε.Ε., ο Τουσκ πιστεύει πως η Βρετανία -στην περίπτωση που η Μέι δεν καταφέρει να αποφύγει μια τρίτη κοινοβουλευτική ήττα την επόμενη εβδομάδα- θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα χρόνο και πιθανόν πολύ περισσότερο για να εξασφαλιστεί εθνική συναίνεση στον τρόπο που θα αποχωρήσει από το μπλοκ – ακόμα ίσως και για το εάν τελικά θα φύγει από την Ε.Ε.

Της ψηφοφορίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο για την παράταση του Brexit είχε προηγηθεί άλλη για πιθανό δεύτερο δημοψήφισμα. Όμως, οι βουλευτές απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία (334-85) τη σχετική προτεινόμενη τροπολογία της προερχόμενης από τους Συντηρητικούς βουλευτού της «Ανεξάρτητης Ομάδας» Σάρα Ούλαστον. Αναφερόταν στην προοπτική να δοθεί στη Βρετανία «επαρκής παράταση της προσφυγής στο άρθρο 50 με σκοπό τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος ώστε ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου να συναινέσει είτε στην αποχώρηση από την Ε.Ε. υπό τους όρους που θα καθορίσει το Κοινοβούλιο είτε στην παραμονή σε αυτήν». Απ’ τη συγκεκριμένη ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές των Εργατικών καθώς το κόμμα θεωρεί ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να υποστηριχθεί το αίτημα διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος». Υπήρξαν όμως και 18 βουλευτές που αψήφησαν την κομματική γραμμή και καταψήφισαν την προτεινόμενη τροπολογία, σε μια ακόμη ένδειξη των διαφορών που υπάρχουν στους κόλπους των Εργατικών. Μάλιστα, μια από τις βουλευτές τους -και κοινοβουλευτική γραμματέας τού Νο2 του κόμματος Τομ Ουότσον- η Ρουθ Σμιθ, παραιτήθηκε εκφράζοντας ανοιχτά την υποστήριξή της στο Brexit. Ο Κόρμπιν δήλωσε αποφασισμένος να επανεκκινήσει τις προσπάθειές του για να υπάρξει συναινετική λύση στο Brexit αλλά παραδέχτηκε ότι η παράταση της διαδικασίας εξόδου χωρίς σαφή στόχο δεν αποτελεί λύση.

Όπως ανέφερε, τις επόμενες μέρες τόσο ο ίδιος όσο και ο σκιώδης υπουργός των Εργατικών για το Brexit Κερ Στάρμε καθώς και άλλα στελέχη τους θα έχουν συναντήσεις με βουλευτές όλων των κομμάτων προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Ανέφερε ότι το κόμμα έχει αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο, ενώ πολλά άλλα μέλη της Βουλής έχουν επίσης προτάσεις που αφορούν είτε σε μια μόνιμη τελωνειακή ένωση είτε σε μια λύση στο πρότυπο της Νορβηγίας. Στο μεταξύ, απ’ το χθεσινό «επεισόδιο» του σίριαλ Brexit δεν έλειψε και η δηλητηριώδης παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ. Είχε κάποτε ελπίσει ότι η απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την Ε.Ε. θα οδηγούσε στην αποδυνάμωση του μπλοκ και κατ’ επέκταση στη συρρίκνωση του οικονομικού και πολιτικού ρόλου του Βερολίνου, όμως η ιστορία εξελίχθηκε διαφορετικά και αυτό φαίνεται να τον έχει δυσαρεστήσει. Έτσι, δήλωσε «έκπληκτος» για το πόσο άσχημα πήγε το εγχείρημα του Brexit και έριξε τα καρφιά του στην μέχρι πρότινος εγκάρδια φίλη του Τερέζα Μέι λέγοντας ότι «θα μπορούσε να είχε διαπραγματευτεί με διαφορετικό τρόπο».

Για “Ματωμένη Κυριακή”: Πέρασαν 47 ολόκληρα χρόνια από τη διαβόητη «Ματωμένη Κυριακή» του 1972 μέχρι ένας Βρετανός στρατιωτικός να λογοδοτήσει για τη σφαγή διαδηλωτών εκείνης της μέρας. Το γεγονός πάντως ότι μόνο ένας από τους 18 εμπλεκόμενους στην υπόθεση θα καθίσει τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις συγγενών των θυμάτων. Είναι η πρώτη φορά που ασκούνται διώξεις γι’ αυτή την τραγωδία, που συνέβη στις 30 Ιανουαρίου 1972, στη διάρκεια της πολυετούς διένεξης ανάμεσα σε καθολικούς υποστηρικτές της επανένωσης του ιρλανδικού νησιού και προτεστάντες που τάσσονταν υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ημέρα εκείνη 13 καθολικοί διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από πυρά του βρετανικού στρατού στο Ντέρι. Ένας ακόμη διαδηλωτής υπέκυψε πέντε μήνες αργότερα. Δεκαεπτά Βρετανοί στρατιώτες ανέμεναν την απόφαση των βορειοϊρλανδικών εισαγγελικών αρχών, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν «επαρκείς διαθέσιμες αποδείξεις για να ασκηθεί δίωξη κατά ενός πρώην στρατιώτη», του «στρατιώτη Φ» όπως αναφέρεται, για τον φόνο δύο ανδρών και για απόπειρες φόνου τεσσάρων άλλων. Σχετικά με τους 16 άλλους Βρετανούς στρατιώτες και δύο υπόπτους ως πρώην μέλη του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), οι διαθέσιμες αποδείξεις κρίθηκαν «ανεπαρκείς» για να ασκηθούν διώξεις. Πριν από την ανακοίνωση, συγγενείς των θυμάτων είχαν πραγματοποιήσει χθες το πρωί στο Ντέρι πορεία υπό βροχήν κρατώντας ασπρόμαυρες φωτογραφίες των νεκρών με τα ονόματά τους και το μήνυμα «Δικαιοσύνη». Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τζον Κέλι, ο 17χρονος αδελφός του οποίου ήταν μεταξύ των θυμάτων, δήλωσε «τρομερά απογοητευμένος» από το γεγονός ότι οι διώξεις περιορίζονται στον «στρατιώτη Φ» και έκανε λόγο για πιθανές προσφυγές.

Στη Γερμανία: Ένα χρόνο συμπλήρωσε χθες ο μεγάλος συναπισμός στη Γερμανία και η πλειοψηφία των Γερμανών (8/10) σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του δημόσιου δικτύου ARD πιστεύουν ότι η καγκελάριος θα πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της, που λήγει το 2021. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μεικτές αντιδράσεις η πλειοψηφία των Γερμανών ψηφοφόρων συμφωνούν ότι η Μέρκελ είναι πιο πετυχημένη στην προώθηση της ατζέντας της από ό,τι οι Σοσιαλδημοκράτες.

Στην Ιταλία: “Ο μυστηριώδης τύπος της ιταλικής κεντροαριστεράς” αναφέρει το Politico. Ποιος Ματέο; Αυτό ελπίζει ο νέος ηγέτης της ιταλικής κεντροαριστεράς να αναρωτιούται οι ψηφοφόροι όταν θα ψηφίζουν στις επικείμενες ευρωεκλογές. ο Νικόλα Τζινγκαρέττι δεν έχει στο μυαλό του μόνο τον Ματέο Σαλβίνι, ηγέτη της Λέγκας που σπρώχνει τη χώρα όλο και πιο ακροδεξιά αλλά επίσης και τον Ματέο Σαλβίνι, τον προκάτοχό του στο Δημοκρατικό Κόμμα. Ο Τζινγκαρέττι που είναι κυβερνήτης της περιφέρειας Λάτσιο – που φυσικά περιλαμβάνει τη Ρώμη – εξελέγη αυτό το μήνα υποσχόμενος “να αλλάξει σελίδα” μετά την εποχή Ρέντσι στο κόμμα, που υπέστη εκλογική πανωλεθρία με μόλις 19% στις προηγουμενες εκλογές. Για να το πετύχει βέβαια αυτό ο Τζινγκαρέττι, πρώην ευρωβουλευτής λέει ότι εργάζεται για τη συγκρότηση νέων συμμαχιών ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου, για τις οποίες ελπίζει να κερδίσει τη στήριξη των βουλευτών και των μελών του κόμματος, που παραιτήθηκαν στη διάρκεια της θητείας του Ρέντσι. Το πώς θα το πετύχει αυτό παραμένει μυστήριο το οποιο ίσως να είναι κατανοητό αν σκεφθεί κανείς ότι στην οικογένεια υπάρχει ένα μέλος, ο αδελφός του Λούκα που πρωταγωνιστεί στη δημοφιλή σειρά “Επιθεωρητής Μονταλμπάνο”. Ο Τζινγκαρέττι πάντως δηλώνει ότι στηρίζει το ευρωπαϊκό οράμα του Εμανουέλ Μακρόν αλλά είναι αποφασισμένος να χαράξει τη δική του πορεία για το κόμμα του. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το “Κόμμα Ευρώπη plus” της πρωην υπουργού, Έμα Μπονίνο δήλωσε ότι θα κατέβει αυτόνομα, προκαλώντας ένα ακόμα πλήγμα στην κεντροαριστερά. Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που συνάντησε ο Τζινγκαρέττι μετά την εκλογή του δεν ήταν άλλος, από τον Φρανς Τίμερμανς τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, προκειμένου να συζητήσουν “μια κοινή στρατηγική εναντίον των εθνικιστών”. “Υπάρχουν αρκετές και διαφορετικές γνώμες εντός του φιλοευρωπαϊκού στρατοπέδου και θα επικεντρωθώ πάντως στην απασχόληση και την ανάπτυξη” δήλωσε ο Τζινγκαρέττι που θα αναλάβει επισήμως την προεδρία του κόμματος, στις 17 Μαρτιου. Εκπρόσωπος του δήλωσε ότι πρώτη του μέριμνα θα είναι η αναζήτηση υποψηφίων για τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τον Αντρέα Ρομάνο, βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος και αρχισυντάκτη της εφημερίδας Democratica, ο Τζινγκαρέττι δεν είναι το αντίπαλο δέος του Ρέντσι και θα πρέπει να του επιτραπεί να κάνει ανοίγματα προς την αριστερά ειδικά τώρα με αυτή την κυβέρνηση. ‘Μια πιο αριστερή γραμμή είναι απολύτως επιβεβλημένη όταν αντιμετωπίζεις την εθνικιστική ακροδεξιά.. βέβαια ο Τζινγκαρέττι δεν είναι … ακραίος ή κάποιος που έχει βρεθεί μόνο στην αντιπολίτευση, όπως ο Κόρμπιν”. Ο Τζινγκαρέττι πρώην μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος “έχει την ικανότητα να γνωρίζει πώς θα χτίσει συμμαχίες και μεγάλους συνασπισμούς” δηλώνει ο Ρομάνο φέρνοντας ως παράδειγμα την εκλογή του στην περιφέρεια του Λάτζιο πέρυσι που επετεύχθη καθώς έκανε ανοίγματα στην αριστερά την ώρα που το Δημοκρατικό Κομμα έχανε δημοτικότητα σε εθνικό επίπεδο. Μια ανησυχία που εκφράζουν οι επικριτές του Τζινγκαρέττι περιλαμβανομένων και αυτών εντός του κόμματος είναι ότι θέλει να κάνει ανοίγματα σε μέλη του Κινήματος 5 Αστέρων, η δημοτικότητα των οποίων πέφτει συνεχώς. Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση για το κανάλι La7 το Κ5 Αστέρων βρίσκεται 1,5 μονάδα πίσω από το Δημοκρατικό που συγκεντρώνει πλέον 20%. Στενός του συνεργάτης πάντως διευκρινίζει ότι σε αυτή τη φάση ο νέος γ.γ του κόμματος δεν πρόκειται να αναζητήσει συμμαχίες με την αριστερά ή το Κ5 καθώς οι τελευταίοι ενεργούν ως πιόνια της ακροδεξιάς στην κυβέρνηση, λέει χαρακτηριστικά. Ένας άλλος συνεργάτης του και δύο στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος εκφράζουν αισιοδοξία ότι το κόμμα θα συγκεντρώσει στις ευρωεκλογές 20-23% ενώ την ίδια ώρα η Λέγκα θα βγει πρώτο κόμμα με 33%. Σύμφωνα με προβλέψεις πάντως του Politico το κόμμα θα λάβει μόλις 19%. Αναλυτές επισημαίνουν ότι ο στόχος να κερδίσουν τους απογοητευμένους αριστερούς ψηφοφόρους και την εργατική τάξη, ωστόσο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της μεσαίας τάξης και των φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα