back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του οικοπέδου στην Μισαραλιώτου – Για μικροσυμφέροντα κατηγορεί τους κατοίκους

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεσή της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν δεν λυθεί άμεσα το θέμα, προανήγγειλε μέσω της δικηγόρου της, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του οικοπέδου που βρίσκεται στην οδό Μισαραλιώτου, κάτω από την Ακρόπολη.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία «Vasasco Ανώνυμος Εταιρεία Κατασκευών και Εκμετάλλευσης», μετά την πρόσφατη γνωμοδότηση του ΚΑΣ να αναστείλει τις εργασίες στο οικόπεδο και παρά το γεγονός ότι, με προηγούμενη απόφαση του είχε δώσει το «πράσινο» φως για την ανέγερση εννιαώροφου ξενοδοχείου, προαναγγέλλει την προσφυγή της στην δικαιοσύνη, καθώς έχει ήδη λάβει προέγκριση Όρων Οικοδομικής Αδειας από την Πολεοδομία και το ΚΑΣ και στην συνέχεια έγκριση Οικοδομικής Αδειας από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Η δικηγόρος της εταιρείας Κλόη Τσιάγκα, μιλώντας στο real fm, έκανε λόγο για μικροσυμφέροντα των κατοίκων, σημειώνοντας πως «ορισμένοι κάτοικοι χρησιμοποίησαν το άλλοθι της Ακρόπολης προκειμένου να επωφεληθούν για δικούς τους λόγους και ότι τα παράθυρα του διπλανού κτιρίου στα οποία κόβει τη θέα, είναι παράνομα. Ξεκίνησε μία εκστρατεία παραπληροφόρησης, η οποία είχε σκοπό να παραπληροφορήσει το κοινό, τα ΜΜΕ και τις εμπλεκόμενες αρχές και τελικά το κατάφερε. Κάποια μικροσυμφέροντα της περιοχής με ιδιοτελή κίνητρα χρησιμοποίησαν το άλλοθι της Ακρόπολης για να επωφεληθούν για τους δικούς τους λόγους».

«Υπήρξαν κινητοποιήσεις κατοίκων της περιοχής που ένας εξ αυτών κατοικεί σε γειτονικό εντεκαόροφο κτίριο, άλλοι κατοικούν σε κτίριο δίπλα στο συγκεκριμένο οικόπεδο το οποίο έχει σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις που δεν νομιμοποιούνται με τους σχετικούς νόμους που έχουν εκδοθεί και είναι εξόφθαλμες. Περνάει κάποιος έξω από το κτίριο και το διαπιστώνει. Δεν ήθελαν να κτιστεί το συγκεκριμένο οικόπεδο για να επωφεληθούν από τις πολεοδομικές παραβάσεις που έχουν διαπράξει. Το γειτονικό κτίριο έχει παράθυρα στη μεσοτοιχία. Αυτό απαγορεύεται από την πολεοδομική νομοθεσία, πρόκειται για παράβαση η οποία δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Υπάρχουν παράνομα παράθυρα και ο μόνος που ενοχλείται από το κτίριο που πρόκειται να οικοδομηθεί, είναι τα συγκεκριμένα παράνομα παράθυρα. Δεν εμποδίζει την θέα προς την Ακρόπολη, υπάρχουν ψηλότερα κτίρια», πρόσθεσε.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα