back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην κόψη του ξυραφιού το συνέδριο της ΓΣΕΕ- Ένταση, καταγγελίες, εισαγγελέας και διαβουλεύσεις

Διαβάστε επίσης

Την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας υπέβαλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ο οποίος είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής στελεχών του ΠΑΜΕ, καλώντας τους προερχόμενους από το ΚΚΕ συνδικαλιστές να συμμετάσχουν στο 38ο Συνέδριο της ΓΣΣΕ. 

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μαραθώνιος διαβουλεύσεων μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ξεκινήσουν ή όχι οι εργασίες του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, στην Καλαμάτα.

Από νωρίς το πρωϊ, στον χώρο του συνεδρίου επικρατεί κλίμα έντασης, τα μέτρα φύλαξης είναι αυξημένα, παρουσία εισαγγελέα και νομικών συμβούλων.

ΠΑΜΕ και παρατάξεις της πλειοψηφίας, έχουν προχωρήσει σε ανταλλαγή εξωδίκων και καταγγελιών.

Οι πλέον παρασκηνιακές αναφορές, έχουν να κάνουν με:

-Την κατ΄επιλογή καρτών συνέδρων από τις καμαριέρες του ξενοδοχείου, σύμφωνα με τους προσκείμενους στο Κομμουνιστικό κόμμα συνδικαλιστές,

-με την πλειοψηφία να απαντά ότι στελέχη του ΠΑΜΕ, τα οποία δεν είχαν εκλεγεί ως αντιπρόσωποι επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο του συνεδρίου με φωτοτυπημένες κάρτες συνέδρων.

Το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει την συμμετοχή “νόθων αντιπροσώπων” και εκπροσώπων της εργοδοσίας, ενώ από την πλευρά της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει “τραμπουκισμούς” μελών του ΠΑΜΕ, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει να παρεμποδίσει το συνέδριο επειδή γνωρίζει ότι θα υποστεί απώλεια δυνάμεων.
Χθες, ματαιώθηκε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμάτας, μετά την εισβολή περίπου 1.000 στελεχών του ΠΑΜΕ, τα επεισόδια που προκλήθηκαν και την αποχώρηση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας Εργατών.

Στο συνέδριο, συμμετέχουν τουλάχιστον 350 σύνεδροι, οι οποίοι εκπροσωπούν 245 Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες από ολόκληρη τη χώρα.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα