back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας- Μοράλες: Συντονισμός των προοδευτικών δυνάμεων κατά του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και του ρατσισμού

Διαβάστε επίσης

Την έντονη ανησυχία για την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στη Βενεζουέλα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες μετά την συνάντησή τους.

«Τονίσαμε τις προσπάθειες που συνεχίζουμε να καταβάλουμε για την εκτόνωση μέσω διπλωματικών πρωτοβουλιών. Η μόνη προοπτική είναι ο διάλογος ανάμεσα σε όλες τις πλευρές για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ίσως και ένας εμφύλιος και να οδηγήσει σε εκλογές ελεύθερες και δημοκρατικές», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Οι λαοί πρέπει να αποφασίζουν για το μέλλον τους. Είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Μοράλες ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου στη Βολιβία υποσχόμενος μετά και τη δική του επανεκλογή όπως είπε, να επισκεφθεί τη χώρα.

«Η ιστορία μας διδάσκει ότι ποτέ δεν βρέθηκε λύση από έξωθεν παρεμβάσεις, με τελευταία παραδείγματα τη Λιβύη και το Ιράκ, αντίθετα κατήργησαν τη δημοκρατία. Ο μόνος δρομος είναι ο διάλογος και αυτόν πρέπει να στηρίξουν οι χώρες της Ευρώπης, Να πειστεί η αντιπολίτευση να κάνει διάλογο και να βει λύση εντός της χώρας», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μοράλες.

Απέναντι στους κινδύνους της κυριαρχίας ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ανόδου της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του ρατσισμού, οι προοδευτικές δυνάμεις, οι προοδευτικές ηγεσίες του κόσμου οφείλουν να είναι πιο κοντά και να συντονίζουν τις προσπάθειες τους, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε πως στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος θα στηρίξει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες να πραγματοποιηθεί στη χώρα του συνάντηση ηγετών και αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική με στόχο τη δημιουργία ενός Διεθνούς Φόρουμ διαλόγου και επικοινωνίας των προοδευτικών δυνάμεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα