back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τραγωδία στο Μάτι: «Η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται»

Διαβάστε επίσης

Την Επιτροπή των κατοίκων στο Μάτι θα συναντήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο του Ποινικού Κώδικα και συνδέονται με την απόδοση ποινικών ευθυνών στους κατηγορούμενους για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουίου 2018 που άφησε πίσω της 100 νεκρούς, 31 τραυματίες και τεράστιες ζημιές σε σπίτια και στο περιβάλλον.

Με αφορμή όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου του Ποινικού Κώδικα και αφορούν την επιμέτρηση ποινής, που μπορεί να έχει εφαρμογή και στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς από το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Το αίτημα για Δικαιοσύνη στη χώρα είναι καθολικό και η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι».

Σύμφωνα με το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα, η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα.

Όσοι από προχειρότητα ή ιδιοτέλεια παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, τη στιγμή που η διαβούλευση έχει μόλις αρχίσει, εκμεταλλεύονται τον πόνο ανθρώπων που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους.

Η επιτροπή των κατοίκων θα κληθεί στο Υπουργείο προκειμένου να υπάρξει άμεση και έγκυρη ενημέρωση.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα