back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η «Κερένια κούκλα» στο ΙΣΝ

Διαβάστε επίσης

Η «Κερένια κούκλα», το σημαντικό αθηναϊκό μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου, που άλλαξε τους προσανατολισμούς της ελληνικής πεζογραφίας στις αρχές του 20ού αιώνα, σε μορφή όπερας στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την όπερα έχει συνθέσει ο Τάσος Ρωσόπουλος, ύστερα από παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, πάνω σε λιμπρέτο του Γιάννη Σβώλου. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Σίμο Κακάλα και η μουσική διεύθυνση είναι του Νίκου Βασιλείου.

Τον ρόλο του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου ερμηνεύει ο Αρκάδιος Ρακόπουλος, της Βεργινίας η Θεοδώρα Μπάκα, του Νίκου ο Γιάννης Καλύβας και της Λιόλιας η Στελίνα Αποστολοπούλου. Μαζί τους, οι καταξιωμένοι πρωταγωνιστές Τζούλια Σουγλάκου, Σοφία Κυανίδου, Λυδία Αγγελοπούλου, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Λυδία Ζερβάνου, Διονύσης Τσαντίνης, Γιάννης Φίλιας, Δημήτρης Ναλμπάντης και Κωστής Μαυρογένης.

Το έργο

Μια λυπητερή ιστορία μεταξύ, της Βεργινίας, του Νίκου και της Λιόλιας, με θέμα τον έρωτα, την τιμωρία, τον φλύαρο λαϊκό κόσμο και τα πένθιμα δωμάτια της αρρώστιας. Ένα αστικό δράμα που όλοι έχουν δίκιο και κανείς δεν έκανε κάτι για το οποίο πρέπει να πληρώσει ή να τιμωρηθεί. Όμως η μοίρα εκτελεί τα προγραμμένα. Το έργο διαδραματίζεται σε μια λαϊκή συνοικία της Αθήνας. Σταθερά μοτίβα στο έργο είναι η σκληρή μοίρα, η αρρώστια και το ανέφικτο της ανθρώπινης ευτυχίας.

Παραστάσεις:  21, 22, 23 Μαρ 2019

Eισιτήρια: 18 ευρώ, Φοιτητικό 25 ευρώ, παιδικό 15 ευρώ

Ώρα έναρξης: 20.30

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα