back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την κατοικία του Έβο Μοράλες

Διαβάστε επίσης

Η κατοικία του Έβο Μοράλες έχει προκαλέσει πολιτικό ζήτημα, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να ανταλλάζουν σκληρές «κουβέντες».

Όλα ξεκίνησαν, μετά την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη φράση του πρωθυπουργού «ολιγαρκής αφθονία», την οποία χρησιμοποίησε κατά τη συνάντηση που είχε με τον Μοράλες στο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία έκανε αναφορά στη «νέα κατοικία του προέδρου της Βολιβίας, αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων».

«Ο αριστερός ομόλογος του πρωθυπουργού έφτιαξε έναν ουρανοξύστη για τον εαυτό του, στο πλαίσιο προφανώς της προσπάθειας του να μειώσει την ακραία φτώχεια των Βολιβιανών. Κάτι ξέρουν οι κ. Τσίπρας και Μιλάρες. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια έλαβε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο μέσω διαρροών, έκανε λόγο για «fake news».

«Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει να καλύψει και τη νέα γκάφα η Ν.Δ., γιατί έτσι που το πάει θα αποδώσει στον Πρωθυπουργό μέχρι και το σπίτι του Βολταίρου. Και ποιος ακούει τον κ. Μητσοτάκη μετά…» δήλωσαν με νόημα κυβερνητικές πηγές.

Και συνέχισαν: «Η Ν.Δ. παράγει πιο πολλά fake news και από αυτά που μπορεί να καταναλώσει. Χθες παρουσίασε το κεντρικό κυβερνητικό κτήριο της Βολιβίας ως σπίτι του Έβο Μοράλες, προκειμένου να καλύψει τη γκάφα του αρχηγού της που δε γνώριζε το έργο “λιτή αφθονία”».

«Το Μαξίμου κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για fake news επειδή στον ουρανοξύστη που έχτισε ο ηγέτης της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, κράτησε “μόνον” δύο ορόφους ως προσωπική κατοικία του» έσπευσε να ανταπαντήσει η Νέα Δημοκρατία.

«Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απολύτως φυσιολογικό σε μία χώρα που ένας στους τρεις κατοίκους της ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ο αριστερός ηγέτης της να χτίζει έναν φαραωνικό ουρανοξύστη με γυμναστήριο, σάουνες, αίθουσα μασάζ και τζακούζι για τον εαυτό του και να τον ονομάζει “Το μεγάλο σπίτι του Λαού” μιμούμενος τον Τσαουσέσκου» συμπλήρωσε.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να σημειώσει και τα εξής: «Ευτυχώς που φεύγουν σύντομα διότι δεν θα μας έκανε εντύπωση αν έκαναν και πανωσήκωμα στο Μαξίμου. Με τόσες κομματικές εκδηλώσεις που στεγάζουν εκεί, υπάρχει πραγματική στενότητα χώρου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα