back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οριστική διακοπή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Διαβάστε επίσης

Το ντέρμπι των “αιωνίων” για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Διεκόπη οριστικά στο 70ο λεπτό λόγω επεισοδίων και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από τη χρήση πολλών καπνογόνων.  

Αν και το μεγαλύτερο μέρος των κερκίδων του ΟΑΚΑ άδειασε, ο διαιτητής Φριτζ αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα λόγω της μη ολοκληρωτικής εκκένωσης του γηπέδου.

Οριστική διακοπή χωρίς αιτιολογία” είναι η επίσημη ενημέρωση από τον Παναθηναϊκό ο οποίος κινδυνεύει ακόμα και με -6, πέρα από τους αγώνες που θα δώσει κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα με -3 βάσει του άρθρου 15 παράγραφος 4β, αλλά μπορεί να είναι άλλοι τρεις βαθμοί, εφόσον στα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων.

Εφαρμόζεται για πρώτη φορά ο νόμος Βασιλειάδη σε περίπτωση συλλήψεων

Μετά την ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, οι δράστες των επεισοδίων στο ντέρμπι «αιωνίων» Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του, για την 25η αγωνιστική της Super League, δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.

Σύμφωνα με το νόμο Βασιλειάδη που είναι σε ισχύ, όποιος ή όποιοι συλληφθούν, θα τους ασκηθεί άμεσα από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, κάτι που σημαίνει πως θα τους απαγορευτεί δια βίου η είσοδος σε γήπεδα, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνει η δίκη! Αν δε, οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύουν άμεσα με ποινή φυλάκισης.

Πανηγύρια στον Ολυμπιακό

Αντίθετα πανηγυρικό ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, μόλις ενημερώθηκαν για την οριστική διακοπή. Ο Ολυμπιακός τη στιγμή της διακοπής προηγούνταν με 1-0 χάρη στο γκολ του Γκερέρο στο 53ο λεπτό.

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Οικονόμου (62′ Άλτμαν), Δώνης (59′ Χατζηγιοβάνης), Κουρμπέλης, Κάτσε, Μπουζούκης, Μακέντα.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Γκερέρο.

Δείτε το live:

Οι αρχικές ενδεκάδες:

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης, Μπουζούκης, Μακέντα.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Σα, Κούτρης, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Μασούρας, Ποντένσε, Φορτούνης, Γκερέρο

Διαιτητής: Μάρκο Φριτζ (Γερμανία)
Βοηθοί: Ντομινίκ Σχάαλ (Γερμανία), Μαρσέλ Πελγκρίμ (Γερμανία)
Τέταρτος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

5ο λεπτό ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Είσοδος “φίλων” Παναθηναϊκού στο γήπεδο και χειροδικία προς μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού. Όλοι αιφνιδιάστηκαν και προσπαθούν να ηρεμήσουν.

14ο λεπτό Μετά από 9 λεπτά διακοπής ο αγώνας ξεκινά ξανά.

24ο λεπτό Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε από τα δεξιά, κεφαλιά του Κουρμπέλη και εντυπωσιακή επέμβαση του Σα με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

29ο λεπτό Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μπουχαλάκης πήρε μέτρα, έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Διούδης απέκρουσε και στη συνέχεια το νέο σουτ του Μασούρα από πλάγια θέση κατέληξε άουτ.

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Τζιμπρίλ Σισέ βραβεύθηκε από τον Δημήτρη Σαραβάκο εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο της ομάδας.

53ο λεπτό Γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Γκερέρο Εξαιρετική σέντρα του Κούτρη από τα αριστερά, υπέροχη κεφαλιά του Γκερέρο και η μπάλα κατέληξε στην δεξιά γωνία του Διούδη για το 0-1 του Ολυμπιακού

62ο λεπτό Επεισόδια στο ΟΑΚΑ Πέφτουν πολλά δακρυγόνα και κροτίδες

70ο λεπτό  Ο διαιτητής διακόπτει προσωρινά τον αγώνα λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας. Στον χώρο του στίβου του γηπέδου υπάρχουν οπαδοί και περιφέρονται. Κάποιοι  φεύγουν από το γήπεδο ενώ όλοι περιμένουν την απόφαση του διαιτητή για το αν θα συνεχιστεί ή όχι ο αγώνας.

Οι παίκτες των δυο ομάδων έχουν αποχωρήσει για τα αποδυτήρια.

Το ΟΑΚΑ έχει αδειάσει και περιμένουμε την τελική απόφαση του διαιτητή.

Οι διαιτητές βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, είδαν ότι το γήπεδο δεν είχε εκκενωθεί ολόκληρο και μπήκαν ξανά στα αποδυτήρια.

Οριστική διακοπή στον αγώνα αποφάσισε ο Γερμανός διαιτητής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα