back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανανέωση της θητείας του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής

Διαβάστε επίσης

Την ανανέωση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έχει γίνει από την πλευρά της διοίκησης για την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σήκωσαν από το 2016 το βάρος των οικονομικών και άλλων προβλημάτων του ΟΜΜΑ σε μια κρίσιμη για την συνέχιση της πορείας του περίοδο. Κατάφεραν να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στις μεγάλες δυσκολίες και στη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων, οδηγώντας τον οργανισμό στην κανονικότητα.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης περιπέτειας των τελευταίων ετών, η οποία αποτυπώνεται και στα οικονομικά στοιχεία, η Πολιτεία στάθηκε στο πλευρό του Οργανισμού. Το 2015 ο Οργανισμός έλαβε 2.850.000 € από τον κρατικό προϋπολογισμό και πλέον λειτουργεί με σχεδόν διπλάσια χρηματοδότηση (4.500.000 €).

Σημειώνεται ότι το 2017 ο ΟΜΜΑ έλαβε συνολική επιχορήγηση ύψους 112.786.110 €, η οποία συμπεριλάμβανε και τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχαν συσσωρευθεί στο παρελθόν. Το ΥΠΠΟΑ κρίνει ως σημαντική τη συνέχιση αυτής τηςπροσπάθειας με την ανανέωση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΜΑ και ευελπιστεί ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει να παίζει δραστήριο ρόλο στην καλλιτεχνική ζωή της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα