back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναβάλλεται η σημερινή ψηφοφορία για Brexit

Διαβάστε επίσης

Ενώ όλα έδειχναν ότι σήμερα η βρετανική κυβέρνηση θα επιχειρούσε μία τρίτη ψηφοφορία για την πρόταση της Τερέζα Μέι για τη συμφωνία του Brexit, τις τελευταίες ώρες γίνεται σαφές ότι – σήμερα τουλάχιστον – ψηφοφορία δεν θα υπάρξει.

Την υποστήριξη του DUP (Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα) της Βόρειας Ιρλανδίας, ήλπιζε να είχε σήμερα η Τερέζα Μέι καθώς προηγήθηκαν έντονες διαπραγματεύσεις τις προηγούμενες ημέρες.

Παράλληλα, υπήρχαν και έντονες πληροφορίες για βουλευτές που άλλαξαν γνώμη, όπως η πρώην υπουργός Εργασίας Έστερ ΜακΒέι που διέρρεε ότι θα υπερψήφιζε την συμφωνία σήμερα. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για σκληρή υποστηρίκτρια του Brexit που είχε παραιτηθεί το φθινόπωρο, στον απόηχο της συμφωνίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού με τις Βρυξέλλες.

Μόλις χθες ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ δήλωνε ότι κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τρίτη ψηφοφορία, μόνο αν πιστεύει ότι θα εγκριθεί η συμφωνία. «Θα είναι δύσκολο να δικαιολογήσουμε μια ψηφοφορία, αν γνωρίζουμε ότι θα την χάσουμε», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News.

Και όπως όλα δείχνουν, η απαραίτητη πλειοψηφία δεν υπάρχει άρα και δεν θα υπάρχει και η τρίτη ψηφοφορία, τουλάχιστον σήμερα.

Η κυβέρνηση έχει περιθώριο έως την Τετάρτη να πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη ψηφοφορία αφού οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρόκειται να συζητήσουν την Πέμπτη το ζήτημα της αναβολής του Brexit.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα