back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη κίνηση και ανάσχεση ανά διαστήματα στα δυο ρεύματα του Κηφισού από την Ιερά Οδό μέχρι τον κόμβο της Μεταμόρφωσης, στην Κηφισίας μέχρι την Κηφισιά, στη Βείκου από Γαλατσίου μέχρι Ολυμπιακό Στάδιο, και στην έξοδο της Αθηνών – Κορίνθου από το Παλατάκι μέχρι τα διυλιστήρια. Χαμηλές ταχύτητες στη Μεσογείων -στο ρεύμα προς Αθήνα- από Αγία Παρασκευή μέχρι Αλεξάνδρας, στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, στο λιμάνι του Πειραιά και στην άνοδο της Συγγρού από το Πάντειο μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Σε ισχύ αμερικανικές κυρώσεις κατά των υπουργών Ενέργειας, Άμυνας και Εσωτερικών της Τουρκίας. Με εκτελεστικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, οι τυχόν πόροι των υπουργείων και των υπουργών στην αμερικανική δικαιοδοσία δεσμεύονται και θα εμποδίζονται οι διεθνείς συναλλαγές τους. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε τηλεφωνική συνομιλία απαίτησε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «τερματίσει την εισβολή» στη βορειοανατολική Συρία, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι οι δυνάμεις του δεν θα επιτεθούν στην πόλη Κομπάνι.

Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών δεσμεύτηκαν να αναστείλουν τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία. Παράλληλα, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ζητά περιοριστικά μέτρα για άτομα και εταιρείες που εμπλέκονται στις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Επιστολή στον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, απέστειλε ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού, Βιτσέντσο Σπανταφόρα, ρωτώντας τον «εάν είναι πρόσφορο να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη η διεξαγωγή του τελικού του Champions League στις 20 Μαΐου». Πρόωρο να μιλάμε για κυρώσεις σε αυτό το επίπεδο, ήταν η απάντηση της ΟΥΕΦΑ. Στις Βρυξέλλες παραδίδεται σήμερα το σχέδιο του ελληνικού Προϋπολογισμού. Στο μικροσκόπιο η επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

Πρεμιέρα σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης με την τιμή να διαμορφώνεται στο 1,02 ευρώ το λίτρο, χαμηλότερη κατά 11% σε σχέση με πέρσι.

Πεπεισμένος ότι θα βρεθούν πάνω από 200 βουλευτές» για την ψήφο των ομογενών δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός δήλωσε διατεθειμένος να κάνει υποχωρήσεις ειδικά για την επιστολική ψήφο και ξεκαθάρισε ότι «το μόνο στο οποίο δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω είναι ότι η ψήφος όσων ψηφίζουν από το εξωτερικό θα προσμετράται στην Επικράτεια.

Ο Αθήνα 9.84 ανοίγει σήμερα τον φάκελο «Συγκοινωνία και Μετακίνηση στην πρωτεύουσα». Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αθήνας, οι αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η αναβάθμιση των υποδομών, τα οδικά έργα και οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης, στη νέα έρευνα του σταθμού της πόλης, που παρουσιάζεται στις 12 το μεσημέρι, στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» με τις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου.

Προς αναστολή οι στάσεις εργασίας που είχαν εξαγγελθεί για την Πέμπτη στα μέσα σταθερής τροχιάς, μετά τη διευθέτηση, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, του θέματος των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων.

Στον Άρειο Πάγο σήμερα η υπόθεση έκδοσης της Ιρανής Σαραρέ Χαντεμί, που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με την 6χρονη κόρη της για να προστατευτεί από τον βίαιο πρώην σύζυγό της που κακοποιούσε και τις δύο, αλλά και από το αυταρχικό καθεστώς της χώρας της. Συνελήφθη με ένταλμα της Ιντερπόλ μετά από μήνυση για αρπαγή ανηλίκου που κατέθεσε ο πατέρας του παιδιού.

Πολιτισμός

Τα αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους Playmobil πρωταγωνιστούν στην έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα Playmobil», που φιλοξενείται από σήμερα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο με ελεύθερη είσοδο.

Και ο καιρός

Ηλιοφάνεια και ζέστη σήμερα στην Αττική με θερμοκρασία από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα