back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13.00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακά προβλήματα αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστές η Πανεπιστημίου, η Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας -στο ρεύμα της καθόδου από το ύψος του Χίλτον- λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών. Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αυτή την ώρα στα Προπύλαια με αφορμή τις αλλαγές που αφορούν την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια. θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή.

Επίσης σε λίγη ώρα μέλη του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή. Αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την επιτάχυνση των διαδικασιών παροχής ασύλου, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί αργά το βράδυ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πρότεινε πάντως, μέσω του Δημήτρη Τζανακόπουλου, η συζήτηση να συνεχιστεί και αύριο, καθώς ήδη έχουν εγγραφεί 90 βουλευτές στον κατάλογο των ομιλητών.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει επιτάχυνση των διαδικασιών παροχής ασύλου, 3ετή διαμονή σε όσους αναγνωρίζεται το καθεστώς πρόσφυγα και ετήσια σε όσους αναγνωρίζεται το καθεστώς επικουρικής προστασίας.

Μεγάλη υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την αμερικανική DEA.Σε διαμέρισμα στο Μπραχάμι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 105 κιλά κοκαΐνης και περίπου 800 χιλιάδες ευρώ. «Γίνεται δουλειά, πολλά συγχαρητήρια», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ανέβασε ένα βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση.

Καμία μείωση δεν θα υπάρξει στις επικουρικές συντάξεις ενώ το εφάπαξ θα διατηρηθεί, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τους γιατρούς, ο μαθητής της Α΄Λυκείου που μαχαιρώθηκε από συμμαθητή του στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας. Το θύμα μεταφέρθηκε με πολλαπλά τραύματα στο νοσοκομείο, ενώ ο δράστης εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο συμμαθητές ήρθαν στα χέρια για τα μάτια μιας κοπέλας. Αστυνομικοί βρίσκονται στο σχολείο και το νοσοκομείο και λαμβάνουν καταθέσεις.

«Λίφτινγκ» σήμερα στο Πάρκο Λαμπράκη στον Νέο Κόσμο, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων του Δήμου Αθηναίων στις γειτονιές της πόλης για καθαρισμό και αποκατάσταση σημείων που συγκεντρώνουν καθημερινά εκατοντάδες κόσμου. Οι συντονισμένες δράσεις του Δήμου Αθηναίων στις γειτονιές της πόλης, συνεχίζονται σε τακτική βάση, όπως έχει δεσμευτεί ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η έγκριση του μνημονίου συνεργασίας του δήμου Αθηναίων και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Υγεία για όλους” και η διμερής συνεργασία της ΕΛΑΣ με τη δημοτική αστυνομία, ανάμεσα στα θέματα του Δημοτικού συμβουλίου που συνεδριάζει στις πέντε το απόγευμα.

Ο μικρός θησαυρός του άλλοτε μεγάλου καναλιού βγαίνει αύριο στο σφυρί. Την ταινιοθήκη του MEGA, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διεκδικήσουν από κοινού ο ιδιοκτήτης των ALPHA και STAR, Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο Θοδωρής Κυριακού του ΑΝΤ1, και ο ιδιοκτήτης του Open, Ιβάν Σαββίδης.

Διεθνή

Αμερικανοί στρατιώτες με 5 τεθωρακισμένα οχήματα πραγματοποίησαν σήμερα περιπολία στην Καχτανίγια της βορειοανατολικής Συρίας, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, από όπου είχαν οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρήσει πριν τρεις εβδομάδες με την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας. Τον έλεγχο της περιοχής πλέον διεκδικεί το συριακό καθεστώς και η Ρωσία.

Πολιτισμός

Η ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ξετυλίγεται στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ορεινές Συμφωνίες» που βγαίνει σήμερα στα σινεμά. Πρόκειται για μια ταινία για τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό, που επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητάς του, όπως ο απέραντος σεβασμός του για την φύση και οι δράσεις του ώστε να την προστατέψει. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βαγγέλης Ευθυμίου. Τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού δένδρου των Λευκών Ορέων.

Καιρός

Σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 23 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα