back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημόσια παρέμβαση του Κ.Σημίτη το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Εν αναμονή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον της δημόσιας παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στις 6.30 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Capsis Hotel.

Η ομιλία του κ. Σημίτη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης του δικτύου “Σύγχρονων Δημοκρατών” με θέμα «Τέρμα στην Αποτελμάτωση» και αναμφίβολα είναι βαρύνουσας σημασίας αφενός λόγω του οτι είναι σπάνιες οι δημόσιες εμφανίσεις του πρώην πρωθυπουργού αφετέρου λόγω της χρονικής συγκυρίας σε μια περίοδο δηλαδή κατά την οποία ο χώρος της κεντροαριστεράς και ειδικά το Κίνημα Αλλαγής και η ηγεσία του δέχονται ασφυκτικές πιέσεις απο τον Αλέξη Τσίπρα.

Την εκδήλωση διοργανώνει το «Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών» το οποίο συγκροτούν κυρίως στελέχη του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πριν από την ομιλία Σημίτη θα απευθύνει χαιρετισμό ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος υπενθυμίζεται οτι κατεβαίνει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως οτι της ομιλία του κ. Σημίτη, έχει προηγηθεί άρθρο του στην “Καθημερινή της Κυριακής” όπου ο πρώην πρωθυπουργός αφού επισημαίνει την σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές του Μαΐου για την χώρα, ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι « τηρούν απόλυτη σιωπή για τις επιδιώξεις τους σε σχέση με τις ευρωεκλογές».

Ο κ. Σημίτης χαρακτηρίζει αρνητική την απόφαση της κυβέρνησης να διενεργήσει την ίδια μέρα τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για τα όργανα της Αυτοδιοίκησης. «Η ρύθμιση αυτή είναι αρνητική τόσο για την Αυτοδιοίκηση όσο και για την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας. Αγνοεί ότι κάθε εκλογή είναι μια διαδικασία που προϋποθέτει πληροφόρηση των πολιτών για τα προβλήματα που υπάρχουν, για τις λύσεις που υποστηρίζουν οι παρατάξεις και για τα πρόσωπα που συμμετέχουν. Ενημερώνεσαι, συζητάς, ψηφίζεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης προσθέτοντας με ένα αιχμηρό σχόλιο: «Στην Ελλάδα δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα ούτε συζήτηση ούτε πληροφόρηση για τα ευρωπαϊκά θέματα. Επικράτησε σιωπή. Ισως να ήταν αυτός ο κύριος στόχος της κυβέρνησης»

Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα