back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φριτζ: «Στη Γερμανία θα διέκοπτα τον αγώνα στο 5ο λεπτό»

Διαβάστε επίσης

Τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του Παναθηναϊκού στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ανάγκασαν τον διαιτητή της αναμέτρησης, Μάρκο Φριτζ να διακόψει το ματς στο 70’.

Είχε προηγηθεί, στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης, εισβολή οπαδών του Παναθηναϊκού στο γήπεδο και επίθεση των χούλιγκανς στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί και παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι τα όσα έλεγε στους βοηθούς του ο Γερμανός διαιτητής, μετά την απόφαση του να διακόψει οριστικά το ματς.

Ο Μάρκο Φριτζ έλεγε λοιπόν το αυτονόητο, ότι αν αυτά γίνονταν σε παιχνίδι του γερμανικού πρωταθλήματος θα το είχε διακόψει στο πέμπτο λεπτό, δηλαδή αμέσως μετά την πρώτη εισβολή των οπαδών στο γήπεδο.

Κι εδώ θα πρέπει να επισημανθεί πως ο Γερμανός διαιτητής ήταν σοκαρισμένος από τα όσα αντίκρισε, λέγοντας μάλιστα πως με τις συνθήκες που επικρατούσαν δεν γίνονταν να συνεχιστεί το παιχνίδι. Έγιναν πράγματα στο ΟΑΚΑ που μάλλον δεν θα μπορούσε ούτε να τα διανοηθεί ο Γερμανός.

«Αν το ματς αυτό ήταν στην Γερμανία θα το διακόπταμε αμέσως, στο πέμπτο λεπτό» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Γερμανού ρέφερι, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που γίνονταν στο ΟΑΚΑ.

Ο Φριτζ έλεγε μάλιστα πως αγαπάει την Ελλάδα αλλά παράλληλα τόνιζε πως δεν μπορούσε να πάρει μια διαφορετική απόφαση για το παιχνίδι. «Είμαι επαγγελματίας και δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω με την καριέρα μου. Κι αν μπουν μέσα για τρίτη φορά τι θα γίνει; Τι θα πουν στην Γερμανία για τις αποφάσεις μου;» έλεγε χαρακτηριστικά ο Φριτζ στους βοηθούς του.

Ο Γερμανός διαιτητής εστίασε μάλιστα και στην ατμόσφαιρα που ήταν αποπνικτική από την χρήση δακρυγόνων, επισημαίνοντας πως ήταν αδύνατον να συνεχιστεί το παιχνίδι. Την ώρα λοιπόν που ο Φριτζ βγαίνει ξανά στον αγωνιστικό χώρο για να δει πως είναι η κατάσταση, έξω από τις κερκίδες μαίνονταν οι συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και της αστυνομίας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα