back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ουτρέχτη: Τρεις νεκροί από πυρά – Αναγνωρίστηκε ο φερόμενος ως δράστης

Διαβάστε επίσης

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από πυρά,  ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα τον δήμαρχο της πόλης, οι νεκροί είναι τουλάχιστον τρεις.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία έχει περικυκλώσει κτίριο 700 μέτρα από το σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με ολλανδικά Μέσα, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί εάν ο φερόμενος ως δράστης βρίσκεται μέσα.

Φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη έδωσε η αστυνομία

Οι αστυνομικές αρχές ανήρτησαν στο twitter την φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη συνοδευόμενη από το μήνυμα: “Η αστυνομία σας ζητά να είστε σε επαγρύπνηση στην περίπτωση που συναντήσετε τον 37χρονο Γκιουμέν Τανίς που έχει γεννηθεί στην Τουρκία και συνδέεται με το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί στην Πλατεία 24ς Οκτωβρίου στην Ουτρέχτη. Μην τον πλησιάσετε, αλλά καλέστε στον αριθμό 0800-6070“.

https://twitter.com/PolitieUtrecht/status/1107636046685188096

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν δίνει περισσότερα στοιχεία για το περιστατικό, ή συγκεκριμένο αριθμό τραυματιών, εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

“Η χώρα μας έχει συνταραχθεί από την επίθεση στην Ουτρέχτη. Οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ερευνούν προκειμένου να διαπιστώσουν τί ακριβώς συνέβη. Αυτό που γνωρίζουμε ως στιγμής είναι ότι άνθρωποι που επέβαιναν σε τραμ στην Ουτρέχτη δέχθηκαν πυροβολισμούς. Ότι υπάρχουν τραυματίες και πιθανώς νεκροί“, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, αποφεύγοντας να αναφερθεί στο ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Η περιφέρεια της Ουτρέχτης, πρωτεύουσα της οποίας είναι η ομώνυμη πόλη, έχει ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού στο 5 -το υψηλότερο, για πρώτη φορά στην ιστορία. Την ίδια στιγμή, έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια, αλλά και στη Χάγη, την έδρα της ολλανδικής κυβέρνησης.

Και οι γερμανικές αρχές ενίσχυσαν την φύλαξη των συνόρων του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας με την Ολλανδία.

Να σημειωθεί ότι, έχει αποκλειστεί η πλατεία 24ης Οκτωβρίου, έξω από σταθμό του Τραμ, ενώ στο σημείο βρίσκονται στελέχη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και μονάδα της αντιτρομοκρατικής.

Στους κατοίκους έχει γίνει η σύσταση να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους,  καθώς ο δράστης κατάφερε να διαφύγει. Παράλληλα, οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της ύπαρξης τουλάχιστον ενός συνεργού.

Οι πόρτες του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, του μεγαλύτερου στην Ολλανδία, παραμένουν κλειστές, με τις αρχές να απαγορεύουν στους φοιτητές να φύγουν από τις εγκαταστάσεις. Τα σχολεία φυλάσσονται από ενόπλους. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας που έχει περικυκλώσει κτίριο 700 μέτρα από το σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με ολλανδικά Μέσα, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο φερόμενος ως δράστης βρίσκεται μέσα.

Οι προεκλογικές εκστρατείες ενόψει των περιφερειακών εκλογών που θα διεξαχθούν την Τετάρτη διακόπηκαν μέχρι νεωτέρας , όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα