back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στις 20 ασφαλέστερες χώρες για τουρισμό η Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Στις 20 πλέον ασφαλείς χώρες παγκοσμίως για ταξίδια βρίσκεται σύμφωνα με έρευνα η χώρα μας, ενώ σε μια άλλη έρευνα αναδεικνύεται ως ο 3ος πιο αναζητήσιμος προορισμός στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, έκθεση της IPK International και της ITB, World travel Monitor, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Βερολίνο κατατάσσει τη χώρα μας στις 20 ασφαλέστερες του κόσμου για να ταξιδέψει κάποιος.

Σύμφωνα με την έκθεση ο τουρισμός διεθνώς θα σημειώσει φέτος σχετικά χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με πέρσι εξαιτίας της επιβράδυνσης ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ σημαντικό πρόβλημα για τις τουριστικές περιοχές θα είναι ο υπερτουρισμός, που θα επηρεάσει αρνητικά τους ταξιδιώτες.

Φόβος για επιθέσεις

Παράλληλα το 38% των τουριστών υπολογίζει για τον σχεδιασμό των διακοπών του και τον φόβο για τρομοκρατικές επιθέσεις, με τους Ασιάτες να επηρεάζονται πιο πολύ από τους υπόλοιπους. Η συντριπτική πλειοψηφία μάλιστα δήλωσε πως θα επιλέξει προορισμούς που θεωρούνται ασφαλείς.

Παρ’ ότι πολλές ανταγωνίστριες της Ελλάδας χώρες έχουν βελτιώσει τελευταία την εικόνα τους, οι πλέον ανασφαλείς προορισμοί για το 2019 είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία, η Τουρκία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Ιορδανία.
Στο μεταξύ η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 3 πιο «αναζητήσιμες» περιοχές παγκοσμίως, πίσω από την Ρώμη και την Ισπανία.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας TravelSupermarket σε 97 χώρες, η Ρώμη με την ακτή Αμάλφι και τις γραφικές ιταλικές λίμνες, είναι ο κορυφαίος προορισμός τον οποίο αναζητούν μέσω διαδικτύου πάνω από 226.000 άτομα το μήνα. Ακολουθεί η Ισπανία με πάνω από 219.000 αναζητήσεις και στην 3η θέση βρίσκεται η χώρα μας με περισσότερες από 136.000 αναζητήσεις το μήνα.

Από πλευράς προτιμήσεων η Ισπανία βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών για τους τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για επτά χώρες.

Σημαντικό ρόλο για τις επιλογές των Βρετανών τουριστών, σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν παίξει τόσο ο μικρός χρόνος ταξιδιού, αλλά και η επιλογή προσιτών πτήσεων προς την Ιβηρική χερσόνησο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το γεγονός, ότι οι ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχούν στους παγκόσμιους προορισμούς διακοπών με τις τέσσερις από τις πέντε πρώτες επιλογές να βρίσκονται στην Ευρώπη.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα