back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αλ.Τσίπρας: Πολλοί με έχουν γαργαλήσει για τις εθνικές εκλογές, αλλά αντιστέκομαι

Διαβάστε επίσης

Αν και η ανάκριση ήταν φιλική, δεδομένου ότι οι τέσσερις νεολαίοι που εκλήθησαν να υποβάλλουν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό ήταν γνώριμοι του οικοδεσπότη της εκδήλωσης Στέλιου Κούλογλου , εν τούτοις ο Α. Τσίπρας «έβγαλε» από μόνος του κάποιες ειδήσεις τη Δευτέρα το βράδυ από το θέατρο «Κιβωτός».

Φυσικά το ακροατήριο του, δεν απαρτιζόταν από νεολαίους, όπως τουλάχιστον θα περίμενε κανείς, αλλά από κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, ελάχιστους ανθυποψηφίους για τις ευρωεκλογές του Σ. Κούλογλου, δεδομένου πως ο πρωθυπουργός έκανε «αβανταδόρικη» τιμή στον ίδιο για να ενισχύσει εκ νέου την υποψηφιότητα του για τις ευρωεκλογές.

Το θέατρο «Κιβωτός» αν και μικρό, δεν ήταν κατάμεστο, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως «υπονόμευση» της εκδήλωσης, από τις δυνάμεις του «βαθέος ΣΥΡΙΖΑ», καθώς ο Σ. Κούλογλου δεν προέρχεται από τα σπλάχνα της Κουμουνδούρου.

Στον πρωθυπουργό δεν ετέθη καμία δύσκολη ερώτηση, αλλά πάσες, που τον διευκόλυναν να αναπτύξει τις θέσεις του. Ο ίδιος ο Σ. Κούλογλου, σε ρόλο συντονιστή- οικοδεσπότη, επιχειρούσε στο ενδιάμεσο να στήσει «χαριτωμένους» διαλόγους μαζί του για να τρολάρει κυρίως τη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Α. Τσίπρας χωρίς να ερωτηθεί για πρώτη φορά επιβεβαίωσε ότι δέχεται εισηγήσεις για πολλαπλές εκλογές τον Μάιο, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής ο ίδιος «αντιστέκεται» σε μια τέτοια προοπτική. «Πολλοί με έχουν γαργαλήσει να κάνουμε μαζί με τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, αλλά αντιστέκομαι» ανέφερε ο Α. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως όσοι προκρίνουν τη λύση των πρόωρων εκλογών το κάνουν για να υπάρχει το κίνητρο της μαζικής συμμετοχής στις κάλπες και να μην επικρατήσει η λογική της αποχής.

Κρίσιμες οι εκλογές στην Ε.Ε

Εξήγησε βέβαια πως όσο ο ίδιος αντιστέκεται τότε οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά το φθινόπωρο, χαρακτηρίζοντας κρίσιμες τις ευρωπαίκές εκλογές, διότι από το αποτέλεσμα τους θα εξαρτηθούν οι συσχετισμοί δυνάμεων ανάμεσα στις προοδευτικές και συντηρητικές δυνάμεις, τις οποίες ταυτίζει με τον αντικοινωνικό νεοφιλελευθερισμό και τον ακροδεξιό λαίκισμό.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης με τους νεολαίους, επικεντρώθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την νομιμοποίηση της βιομηχανικής και ιατρικής κάναβης, διόλου τυχαίου, καθώς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος Σ. Κούλογλου, είχε διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο έχει στήσει με τους στενούς του συνεργάτες ένα μεγάλο ειδησεογραφικό site για την προβολή των θετικών επιπτώσεων της κάναβης.

Η ψυχαγωγική χρήση κάναβης

Ο Α. Τσίπρας, οδήγησε και σε αυτή την περίπτωση τη συζήτηση εκεί που ήθελε για να κλείσει το μάτι στους χρήστες της κάναβης για ψυχαγωγικούς λόγους. Γελώντας πονηρά είπε σε μια κοπέλα από το πάνελ των νεολαίων, εσύ ξέρω που θες να πας τη συζήτηση, εννοώντας την «απελευθέρωση» τη χρήση της ψυχαγωγικής κάναβης, κάτι που η ίδια δεν το είχε θέσει ευθέως, αλλά από την στιγμή που το προεξόφλησε ο Α. Τσίπρας, δεν έδειξε να διαφωνεί μαζί του.

 

Επενδύσεις, φονταμενταλισμός και Μοντεσκιέ

Έτσι λοιπόν ο Α. Αλέξης Τσίπρας, αφού αναφέρθηκε στο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει στον τομέα της  βιομηχανικής και ιατρικής κάναβης από εταιρίες του εξωτερικού, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ισραηλ και την Ευρώπη, εν συνεχεία άνοιξε τη συζήτηση για την χρήση και της ψυχαγωγικής κάναβης, υπέρ της οποίας έχει ταχθεί και ο Σ. Κούλογλου. «Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε χωρίς ταμπού. Το θέμα της ψυχαγωγικής χρήσης της κάναβης πρέπει να το δούμε χωρίς ταμπού, με διάλογο. Η συζήτηση χρειάζεται να γίνει σοβαρά και συγκροτημένο τρόπο και σε βάθος» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ένα ακόμη θέμα που έθεσε ο πρωθυπουργός ήταν αυτό του θρησκευτικού φονταμενταλισμου, όπου με αφορμή την τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία, ο Α. Τσιπρας εξομοίωσε τη δράση του ISIS υπέρ του Ισλάμ με την αντίστοιχη τρομοκρατική επίθεση ακροδεξιων χριστιανών. «Έχουν κοινό πυρήνα δράσης, η Νέα Ζηλανδία δεν είναι μακριά, είναι δίπλα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τους «αστεϊσμούς» που επιχείρησε να προκαλέσει ο Σ. Κούλογλου κατά την διάρκεια της συζήτησης αυτοί επικεντρώθηκαν στον Ε. Μοράλες και τον Ζ. Κ. Γιούνκερ και τον οικονομικοφιλόσοφο Σερζ Λατους για την ολιγαρκή αφθονία.

Ο Α. Τσίπρας ανέφερε πως τα τρολ της Ν.Δ θα ανακαλύψουν κανένα νέο εικοσαόροφο κτίριο του Ε. Μοράλες στη Λιβύη, όταν ο αρχηγός τους μπερδεύει το Ρουσσό με τον Μοντεσκιέ. Δηλαδή το κοινωνικό συμβόλαιο με την διάκριση των εξουσιών. Επίσης διαλεκτικό χιούμορ αναπτύχθηκε και όταν ο Σ. Κούλογλου με αφορμή τα καλά σχόλια που έχει κάνει για την κυβέρνηση της αριστεράς ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιουνκερ ανέφερε πως στις Βρυξέλλες τον Γιούνκερ τον έχουμε καταγράψει στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή λέει καλά πράγματα» ανέφερε για να συμπληρώσει ο Α. Τσίπρας «τον Μοσχοβισί τον έχουν ήδη προεξοφλήσει».

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα