back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γ. Κωνσταντινίδης: Ισχυρή ΕΕ παρά το Brexit

Διαβάστε επίσης

«Το Brexit έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι η Ευρώπη καταρρέει και αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπιστεί», τόνισε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης καθηγητής πολιτικής συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και τη Νόνη Καραγιάννη  ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι : «Η ιδέα ότι η Ευρώπη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν μπορεί να προχωρήσει παραπέρα, έχει υπεύθυνους. Και οι υπεύθυνοι δεν είναι μόνο οι λαϊκιστές ή οι εθνικιστές. Είναι και το ίδιο το κέντρο αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει αφήσει χώρο στο να ακούγονται αυτές οι φωνές».

«Δεν εννοώ ότι πρέπει να σωπάσουν αλλά πρέπει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να πιάσουν από το χέρι τον Ευρωπαίο και να του υποδείξουν το πώς και με το ποιον τρόπο η Ευρώπη είναι σημαντική για την απλή καθημερινότητα τους», συμπλήρωσε.

«Η δική μου στροφή στον εκλογικό στίβο ήταν πιο απότομη και αιφνιδιαστική υπό την έννοια ότι δεν είχα σκεφθεί ποτέ να ασχοληθώ με την πολιτική», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης. «Το κρισιμότερο εύρημα που πήρα και από την προηγούμενη μου δουλειά, ήταν μια αγανάκτηση από την ασυνέπεια των πολιτικών. Αυτό με έκανε να έρθω να καλύψω το κενό», συμπλήρωσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα