Search

Π. Γερουλάνος: Αν δεν ξεριζώσουμε τον φόβο από τις γειτονιές μας, δεν κάνουμε τίποτα

236

Με κατοίκους και επαγγελματίες της Κυψέλης, του Γκύζη, της Νεάπολης, των Εξαρχείων και της Βικτώριας συζήτησε απόψε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους, τις λύσεις που προτείνει, αλλά και για τους τρόπους να ξανακάνουν όλοι μαζί την Αθήνα συνώνυμο της δημιουργίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Alsos Lounge Cafe – Πλατεία Πρωτομαγιάς (Ευελπίδων και Μουστοξύδη),έπειτα από κάλεσμα του Συλλόγου Αθήνα – Πεδίον Άρεως, σε έναν απευθείας διάλογο με τους πολίτες.

«Να διεκδικήσουμε το Πεδίον του Άρεως, ενός πνεύμονα πρασίνου μέσα στην πόλη. Να μην είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, αλλά του Δήμου Αθηναίων» τόνισε -κατά την έναρξη της ομιλίας του- ο κ. Γερουλάνος, ευχαριστώντας τον Σύλλογο «Αθηνά» για την πρόσκληση, αλλά και τους κατοίκους των περιοχών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Έσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει ότι δεν υπάρχει δήμος στον κόσμο, που να μην σκοντάφτει -όπως είπε- με τις αρμοδιότητες άλλων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Αν δεν ξεριζώσουμε τον φόβο από τις γειτονιές μας, δεν κάνουμε τίποτα. Διότι φόβος και εγκατάλειψη είναι αλληλένδετα και μας οδηγούν στην απόγνωση» είπε ο κ. Γερουλάνος και πρόσθεσε «άλλο όμως Εξάρχεια, άλλο ναρκωτικά, άλλο το αίσθημα της ανασφάλειας που νιώθουμε, όταν επιστρέφουμε σπίτι μας το βράδυ από δρόμο σκοτεινό. Τα ναρκωτικά είναι κοινωνικό φαινόμενο και πρώτος και κοινός στόχος πρέπει να είναι, μείωση της βλάβης σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Θέλει συντονισμό των εμπλεκομένων και υιοθεσία καλών πρακτικών. Στα Εξάρχεια προτεραιότητα οι κάτοικοι. Συνεργασία με τους κατοίκους και την Πολιτεία για να διώξουμε το οργανωμένο έγκλημα και το μαύρο χρήμα. Και για την εγκατάλειψη; Καμιά φορά αρκεί να αλλάξεις μια λάμπα. Το λέω συμβολικά. Αλλά ο φόβος φεύγει από εκεί που υπάρχει ζωή. Και η ζωή έρχεται όταν αρχίσουμε να περιποιούμαστε τις γειτονιές μας και να νιώθουμε τον δήμο και το κράτος κοντά μας».

«Εμείς οι Αθηναίοι και ο δήμος, δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, αναφερόμενος στο θέμα της καθαριότητας. Ο δήμος -όπως είπε- κάνει λόγο για αποκομιδή και εμείς μιλάμε για εγκατάλειψη. Εκείνοι εννοούν απορριμματοφόρα, ενώ εμείς εννοούμε τα ξεχαρβαλωμένα παγκάκια, τα σπασμένα πεζοδρόμια, τα σβησμένα φώτα που κρατούν τους δρόμους μας σκοτεινούς. Το να λες ότι όλα αυτά θα λυθούν όταν ιδιωτικοποιήσεις την αποκομιδή είναι σαν να δίνεις τη λάθος λύση στο λάθος θέμα, υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

«Αν θέλουμε να αντιστρέψουμε την αίσθηση εγκατάλειψης που υπάρχει στις γειτονιές μας χρειάζονται τρεις παρεμβάσεις: Συμβούλια Γειτονιάς, από εμάς που ζούμε και δουλεύουμε εδώ, που ιεραρχούν προβλήματα προς επίλυση. Πράσινες Ομάδες Δράσης του δήμου που αντιμετωπίζουν κάθε πρόβλημα ολιστικά και όχι αποσπασματικά και Υιοθεσίες Πρασίνου από Σχολεία, Λέσχες Φιλίας, φορείς και μαγαζιά της περιοχής, αλλά και από επιχειρηματίες που θα χρηματοδοτήσουν τον δήμο».

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κίνημα ανθρώπων που νοιάζονται για την γειτονιά τους, την πόλη τους και με αυτούς τους ανθρώπους να προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουμε την Αθήνα την πόλη που θέλουμε», κατέληξε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων που του έθεσαν οι κάτοικοι των περιοχών, τα οποία αναμφισβήτητα αποτύπωσαν την αγωνία τους, για ένα καλύτερο αύριο στην Αθήνα, για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Λία Ιατρίδου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *