back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγκαινιάζεται η νέα βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής – Η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας

Διαβάστε επίσης

Τη νέα βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών εγκαινιάζει στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα,

Η ολοκαίνουργια βιβλιοθήκη της Σχολής συστάθηκε από τα 16 σπουδαστήρια και βιβλιοθήκες που λειτουργούσαν έως τώρα ξεχωριστά στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Η δημιουργία της ξεκίνησε πριν από δεκατρία χρόνια και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Το τριώροφο κτίριο, με εμβαδόν 7.500 τ.μ., δημιουργεί νέα δεδομένα για τη λειτουργία της Φιλοσοφικής, η οποία αποκτά πλέον έναν ενιαίο χώρο μελέτης, έρευνας και εκπαίδευσης. Στις προθήκες της φιλοξενεί πάνω από 500.000 βιβλία, παπύρους και χειρόγραφα, με εκδόσεις που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα μέχρι και σήμερα, περίπου 20.000 σπάνιες και πολύτιμες εκδόσεις, 4.000 τεκμήρια συλλογής οπτικοακουστικού και φωτογραφικού υλικού και 3.800 τίτλους περιοδικών.

Η Βιβλιοθήκη προσφέρει 400 θέσεις αναγνωστών και θα είναι ανοιχτή για όλους τους φοιτητές αλλά και το κοινό. Επίσης διαθέτει και αμφιθέατρο όπου θα φιλοξενούνται συνέδρια και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις. Επιπλέον διαθέτει νέο σύστημα ασφαλείας που αναγνωρίζει όλα τα βιβλία, ενώ υπάρχουν ειδικές συσκευές για τον δανεισμό και την επιστροφή ενός βιβλίου.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα