back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Η Κραμπ-Κάρενμπαουερ προτείνει την αναστολή της συμμετοχής του ουγγρικού Fidesz στο ΕΛΚ

Διαβάστε επίσης

Αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Ούγγρου πρωθυπουργού ‘Ορμπαν στο ΕΛΚ ζήτησε η Γερμανίδα χριστιανοδημοκράτης ηγέτης Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπαουερ ενόψει την απογευματινής ψηφοφορίας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΕΛΚ .

Ήδη οι εκπρόσωποι των κομμάτων της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, συζητούν από το μεσημέρι για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Βίκτορα Όρμπαν η αντιευρωπαική πολιτική στάση του οποίου έχει προκαλέσει αλυσιδωτές εντάσεις στο εσωτερικό της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Να υπενθυμίσουμε, ότι επιχειρώντας την εξεύρεση λύσης μετέβη στην Βουδαπέστη ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος και έθεσε τρεις όρους στον Ούγγρο πρωθυπουργό για αν αποφευχθεί η κορύφωση της κρίσης. Στο διάστημα που μεσολάβησε δεν υπήρξε συμφωνία με αποτέλεσμα χθες οι πρόεδροι της Φινλανδικής και της Σουηδικής Κεντροδεξιάς με κοινό τους άρθρο ζητήσουν εκ νέου την αποβολή , του κόμματος Όρμπαν Φίντεζ από το ΕΛΚ. Υπέρ της αποβολής έχει ταχθεί και ο Πρόεδρος της Κομισιον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ . Υπέρ της αναστολής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το απόγευμα και στο τέλος της συζήτησης του Πολιτικού Συμβουλίου θα στηθεί κάλπη, με πολλούς να εκτιμούν ότι η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι μεταξύ οριστικής αποβολής και αναστολής της ιδιότητας του μέλους για το Φίντεζ. Η πλειοψηφούσα αίσθηση είναι ότι ο Βίκτορ Όρμπαν δεν θα αποβληθεί, αλλά από την άλλη δεν θα μείνει και ατιμώρητος.

Η έκβαση της ψηφοφορίας στο κεντρικό όργανο του ΕΛΚ θα είναι δεσμευτική για τους αρχηγούς των κομμάτων της Κεντροδεξιάς που έχουν δώσει ραντεβού το μεσημέρι της Πέμπτης στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.

Iωάννα Παπαδημητροπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα