back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Μέι ζητά παράταση ως τις 30 Ιουνίου για το Brexit

Διαβάστε επίσης

Παράταση των διαπραγματεύσεων για το Brexit ως τις 30 Ιουνίου ζήτησε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερίζα Μέι στην επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, όπως επιβεβαίωσε η ίδια μιλώντας στην Βουλή των Κοινοτήτων.

“Ως πρωθυπουργός δεν είμαι προετοιμασμένη να αναβάλω το Brexit πέραν της 30ης Ιουνίου”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαράδεκτη η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές

Όπως ήταν αναμενόμενο, αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα της συμμετοχής ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν 23-26 Μαΐου. “Δεν είναι προς όφελος κανενός η συμμετοχή της χώρας στις Ευρωεκλογές. Κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο“, επεσήμανε.

Μπαρνιέ: Καμία παράταση χωρίς σαφές σχέδιο

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, έχει ήδη διαμηνύσει ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε αναβολή της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς σαφές σχέδιο από την πλευράς του Λονδίνου για το τί προτίθεται να κάνει κατά τη διάρκεια της παράτασης.

Οι έγκριση των 27

Σε κάθε περίπτωση η όποια καθυστέρηση θα πρέπει να εγκριθεί και από τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη. Η Μέι θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσει με τους ομολόγους της το επίμαχο ζήτημα.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από πλευράς του έχει δηλώσει, πάντως, ότι δεν θα ληφθεί απόφαση αυτή την εβδομάδα και ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί νέα συνάντηση την επόμενη.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα