back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα

Διαβάστε επίσης

Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης 2019 γιορτάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, με έναν μαραθώνιο αφηγήσεων από επιλεγμένους αφηγητές.

[su_slider source=”media: 80294,80293,80292,80289,80288″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Μύθοι-Θρύλοι- Έπη», για εφήβους 15+ και ενήλικο κοινό, ενώ είναι η 6η συνεχόμενη χρονιά που γιορτάζεται η ημέρα αφήγησης στην Ελλάδα.

Το παραμύθι έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Ιδιαίτερα τα παιδιά, έχουν για παρέα πριν κοιμηθούν -και όχι μόνο- ένα παραμύθι που κάποιος ή κάποια θα τους το αφηγηθεί. Κατέχει, λοιπόν, ξεχωριστή θέση σε κάθε, ίσως, άνθρωπο.
Και δεδομένου ότι το παραμύθι και η αφήγηση είναι στην κουλτούρα κάθε λαού, υπάρχει και η σχετική παγκόσμια ημέρα η οποία έχει τις ρίζες της στην εθνική ημέρα αφήγησης της Σουηδίας από το 1991.

Την εποχή εκείνη, μάλιστα, υπήρχε η εκδήλωση “Alla berattares dag” (η ημέρα των παραμυθάδων).

Πλέον, η ημέρα αφήγησης γιορτάζεται στις 20 Μαρτίου σε χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας, της Ωκεανίας, της Βορείου Αμερικής και της Νότιας Αμερικής. Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών βρίσκεται και η Ελλάδα.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, λοιπόν, άνοιξε τις πόρτες του στις 5 το απόγευμα και μέχρι τις 8 “γεμίζει” από αφηγήσεις παραμυθιών.

Η εκδήλωση “Μύθοι-Θρύλοι-Έπη” είναι χωρισμένη σε τρεις ωριαίες ζώνες, και κάθε μία αποτελείται από 6 δεκάλεπτες αφηγήσεις, με επιλεγμένους αφηγητές να αφηγούνται τα παραμύθια τους στο κοινό.

Ίσως με αυτόν τον τρόπο μικροί και μεγάλοι να έρθουν σε επαφή ή να ξαναέρθουν, αντίστοιχα, με το παραμύθι, καθώς σταδιακά δεν είναι απίθανο -λόγω της τεχνολογίας- να χάσει την αίγλη και το ρόλο που είχε και μεγάλωσε γενιές και γενιές.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα