back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ηλεκτρικά πατίνια: Άρχισαν τα παρατράγουδα

Διαβάστε επίσης

Τα ηλεκτρικά πατίνια εξελίσσονται σε αρκετά δημοφιλή τρόπο μετακίνησης στο κέντρο της Αθήνας. Πολλοί Αθηναίοι και μη, τα χρησιμοποιούν για την μετακίνησή τους ωστόσο όπως φαίνεται υπάρχουν και κρούσματα κλοπών. Μικρές αφίσες τοιχοκολλημένες στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, καλούν και προειδοποιούν για τυχόν κλοπές.

Ας μείνουμε φίλοι

«Θα σε περιμένουμε 24 ώρες και μετά θα σε καταγγείλουμε στις Αρχές» προειδοποιεί τους επίδοξους κλέφτες η εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών Hide. Πρόκειται για μία από τις εταιρείες που έχει γεμίσει την πόλη με πράσινα ηλεκτρικά πατίνια, προτείνοντας έναν εναλλακτικό (και οικολογικό) τρόπο για τις μετακινήσεις των Αθηναίων και των επισκεπτών της.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα ενώ είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει κατεβάσει την σχετική εφαρμογή στο κινητό του. Μέσω της εφαρμογής ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει αφήνοντας το πατίνι στο τέλος της διαδρομής του. Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι 1 ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0.15 λεπτά, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα