back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: “Τώρα εξαργυρώνονται τα γραμμάτια της πολιτικής συναλλαγής”

Διαβάστε επίσης

Την απόφαση να μην κάνουν χρήση οι βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν θέση στο Ευρωκοινοβούλιο της “τροπολογίας Κουντουρά”, όπως την χαρακτήρισε, γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

“Η ΝΔ προσέρχεται στις ευρωεκλογές με καθαρές θέσεις χωρίς να επενδύσει και να στηρίζεται σε τερτίπια όπως αυτά που προωθεί η κυβέρνηση”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος υποστήριξε ότι επιβεβαιώνεται η θέση του κόμματός του στη Βουλή περί “πολιτικής συναλλαγής για να μπορέσει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης και για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών». Υποστήριξε επίσης ότι αποδεικνύεται στην πράξη ότι “τώρα εξαργυρώνονται τα γραμμάτια αυτής της πολιτικής συναλλαγής”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε εξάλλου “γενναία” και “σωστή” την απόφαση του ΕΛΚ για αναστολή συμμετοχής του κόμματος του Βίκτορ Όρμπαν στο ΕΛΚ, ” Στις πρακτικές του περί ανελεύθερης δημοκρατίας, στον τρόπο που θέλει να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και στα Μέσα μοιάζει με τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που υιοθετεί τακτικές που υπονομεύουν το κράτος δικαίου και αμφισβητούν την διάκριση των εξουσιών”, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι “προσπαθεί να φτιάξει μία ολοένα και πιο αυταρχική κυβέρνηση”

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές και τις εθνικές ως “πακέτο εκλογικών αναμετρήσεων”, λέγοντας χαρακτηριστικά πως εάν οι εθνικές γίνουν αργότερα τότε οι ευρωεκλογές “είναι το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα με δύο ημίχρονα και η ΝΔ θα πρέπει να βάλει πολλά γκολ και να πετύχει μία ξεκάθαρη πολιτική νίκη, τόσο ισχυρή που την επόμενη ημέρα κανείς να μην μπορεί αν αμφισβητήσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα