back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας

Διαβάστε επίσης

Στη διατήρηση της «κόκκινης» γραμμής, έτσι όπως είχε καθοριστεί από την Ιεραρχία του Νοεμβρίου 2018, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος εμμένει στο να μην αλλάξει τίποτε στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών κατέληξε η διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας που συνεδριάζει στο συνοδικό μέγαρο της Μονής Πετράκη από το πρωί της Τετάρτης αποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει στην πλευρά της κυβέρνησης προσκλητήριο για τη συνέχιση του διαλόγου για τη διευθέτηση του ζητήματος των οργανικών θέσεων των κληρικών και την αξιοποίηση του συνόλου της εκκλησιαστικής περιουσίας. Πρακτικά η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος είπε με έμμεσο τρόπο για δεύτερη φορά «όχι» στην κυβερνητική πρόταση για αλλαγή του μισθοδοτικού φορέα των κληρικών.

Στο μεταξύ, η Ιεραρχία προχώρησε στην εκλογή τριών νέων μητροπολιτών. Νέος μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης εκλέχθηκε με 71 ψήφους ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Γιαννουσάς.

Νέος μητροπολίτης Περιστερίου εκλέχθηκε ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, που μέχρι σήμερα ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Σε θρίλερ μετατράπηκε όμως η εκλογή του νέου μητροπολίτη Γλυφάδας. Αρχικά στην καταμέτρηση εμφανίστηκε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος να έχει 38 ψήφους έναντι 37 που έλαβε ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος. Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι η Ιεραρχία προχώρησε σε επανακαταμέτρηση. Μετά από αυτήν Αλέξιος Ψωίνος και Σαλώνων Αντώνιος βρέθηκαν να ισοψηφούν με 38 ψήφους, κάτι που σήμανε την εκλογή του Επισκόπου Σαλώνων Αντώνιου ως νέου μητροπολίτη Γλυφάδας, λόγω πρεσβείων αρχιερωσύνης.

Iσίδωρος Ρούσσους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα