back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προαναγγελία παραίτησης των τριών υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Δεν θα κάνουν χρήση της διάταξης που ψηφίστηκε για την άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή – υποψηφίου ευρωβουλευτή οι τρεις βουλευτές της ΝΔ (Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άννα Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου) που θα είναι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή.

Πηγές της Πειραιώς τόνισαν την Τετάρτη το απόγευμα ότι “η προαναγγελία της παραίτησης των βουλευτών της ΝΔ που είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές έγινε μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι μια αυτονόητη πράξη πολιτικής συνέπειας βάσει των αρχών του κόμματος” .

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές “όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητές τους, ίσχυε ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ και προέβλεπε την υποχρεωτική παραίτησή τους τουλάχιστον 15 μέρες προ των ευρωεκλογών”.

“Ως εκ τούτου-προσθέτουν στην Πειραιώς- η κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει να εξηγήσει βάσει ποιας ακριβώς λογικής και πολιτικής ηθικής ψήφισε σήμερα ειδική τροπολογία με αποκλειστικό στόχο να επιτρέψει στην κ. Κουντουρά, τον κ. Δανέλλη και τον κ. Κουρουμπλή να το έχουν δίπορτο, διατηρώντας την έδρα τους στην ελληνική Βουλή στην περίπτωση που δεν εκλεγούν στο ευρωκοινοβούλιο”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα