back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο «Ρομάντζο» η 4η συνάντηση Αθηναίων με τον Παύλο Γερουλάνο

Διαβάστε επίσης

Στην Ομόνοια, στο κτήριο του πρώην Τυπογραφείου “Ρομάντζο”, στην οδό Αναξαγόρα 3, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος υποδέχθηκε κατοίκους και καταστηματάρχες, που συνάντησε προ ημερών, σε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και τους απηύθυνε κάλεσμα, προκειμένου απόψε να συζητήσουν όλοι μαζί ιδέες και λύσεις, για να εξαφανιστεί ό,τι δηλητηριάζει τη ζωή στις γειτονιές τους, που έρχονται αντιμέτωπες με πολυεπίπεδες προκλήσεις και να σχεδιαστεί σωστά και αποτελεσματικά η επόμενη μέρα.

“Σας έφερα 1η ημέρα της Άνοιξης, με υπερπανσέληνο, εδώ στο “Ρομάντζο” δήλωσε αστειευόμενος ο κ. Γερουλάνος, ξεκινώντας την ομιλία του, κατά την οποία παρουσίασε το όραμα του για την Αθήνα. Όπως εξήγησε η αποψινή 4η “Συνάντηση Αθηναίων ” πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια, γιατί -όπως είπε -δίνουμε πνοή σε κάθε γειτονιά. “Αγωνιζόμαστε μαζί για την Αναγέννηση της Αθήνας που αγαπάμε” τόνισε.

Ο κ. Γερουλάνος ανέλυσε τους πέντε στόχους του, για να «αντιστρέψουμε τον κύκλο της εγκατάλειψης και να πάμε στον κύκλο της συμμετοχής», όπως είπε.

Πρώτος στόχος είναι μια ζωντανή Αθήνα, δηλαδή φροντισμένες και ασφαλείς γειτονιές, με Συμβούλια γειτονιάς, Πράσινες Ομάδες Δράσης και Υιοθεσίες Δημοσίων χώρων. “Μαζί θα κάνουμε την Αθήνα, μια πόλη που αγαπάμε να ζούμε. Ασφαλείς θα κάνουμε τις γειτονιές μας, όταν υπάρχει φως παντού, με κοινές περιπολίες Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛΑΣ και με την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος”.

“Μια δίκαιη Αθήνα, μια πόλη που δεν θα αφήνει κανέναν και καμία γειτονιά πίσω” είναι ο δεύτερος στόχος μας σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Μια πρόσβαση πόλη, με πεζοδρόμια για τους πεζούς και προσβάσιμες υπηρεσίες. Κοινωνικές δομές στήριξης, για όσους χρειάζονται βοήθεια, πολιτικές ένταξης μεταναστών και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Έργα ανάπλασης για να ισορροπήσει η Αθήνα. Τουρισμός παντού, με κανόνες στο airbnb. Πολιτισμός παντού, με δράσεις σε κάθε γειτονιά. Γιατί κάθε Αθηναίος έχει αξία, κάθε γειτονιά έχει σημασία. Λειτουργική Αθήνα, σημαίνει δήμος που βάζει πρώτα τον Δημότη, σε κάθε βήμα της ζωής του. Αυτός είναι ο τρίτος στόχος μας όταν αναλάβω το δημαρχιακό αξίωμα είπε ο Παύλος Γερουλάνος. Ολοκληρωμένες, όχι αποσπασματικές πολιτικές, έσπευσε να συμπληρώσει,για το παιδί, τον ηλικιωμένο, τον επιχειρηματία. Να δημιουργήσουμε προγράμματα που υπηρετούν τις ανάγκες μας.

Τέταρτος στόχος μας υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος ,είναι μια δημιουργική Αθήνα. “Να δώσουμε πνοή στην τοπική οικονομία και να υπάρξει πρόοδος για όλους. Αυτό θα το καταφέρουμε με την υποστήριξη επιχειρήσεων που αγωνίζονται να βρουν χρηματοδότηση. Νέοι άνθρωποι και νέες τεχνολογίες στον τουρισμό και τον πολιτισμό. Ανάπτυξη κοινωνικής οικονομίας και στήριξη παραδοσιακών επαγγελμάτων.

“Οφείλουμε να στηρίξουμε τα όνειρά της νέας γενιάς” πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος, επισημαίνοντας όμως, ότι για να γίνουν πράξη όλα αυτά, πρέπει να δημιουργήσουμε μια συμμετοχική Αθήνα, -τον πέμπτο στόχο- “όπου όλοι εμείς, ο κάθε δημότης θα έχει λόγο”.

Για να κάνουμε την Αθήνα των αντιθέσεων, πόλη των συνθέσεων κατέληξε ο Παύλος Γερουλάνος.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων απάντησε σε ερωτήματα που έθεσαν κάτοικοι και επαγγελματίες για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πρόεδρος του Αθήνα 9.84, Δήμητρα Σιδερή.

Λία Ιατρίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα