back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συμπτώματα αποσύνθεσης εμφανίζει πλέον η ΓΣΕΕ

Διαβάστε επίσης

Η σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, υπό την βαριά σκιά του πρόσφατου συνεδρίου που δεν πραγματοποιήθηκε, ήταν επεισοδιακή. 

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας με συνθήματα και αποδοκιμασίες, ζητώντας να αποχωρήσουν από την αίθουσα μέλη της Διοίκησης, κάνοντας λόγο για «εργοδοτικό συνδικαλισμό». 

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στελέχη των παρατάξεων της πλειοψηφίας να έρχονται κυριολεκτικά στα χέρια.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κατηγόρησε τους προσκείμενους στο Κομμουνιστικό Κόμμα συνδικαλιστές για τραμπουκισμούς, ο γγ Νίκος Κιουτσούκης τους αποκάλεσε φασίστες, ενώ ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος απάντησε κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστική μαφία», καλώντας την πλειοψηφία να πραγματοποιήσει το επόμενο συνέδριο στην… Σικελία. 

Μέσα αυτό το κλίμα, οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας αποφάσισαν την επανάληψη του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Εργατών στις 4 Απριλίου, σε τόπο που θα προσδιοριστεί εντός των επομένων ημερών από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ με ανακοίνωση του, κάλεσε την πλειοψηφία να παραδώσει άμεσα το κτίριο και τα κλειδιά της ΓΣΕΕ.

Στην κόντρα παραινέβη η ΑΔΕΔΥ, η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση του Δημοσίου, η οποία με δελτίο τύπου ζητά από όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις να δείξουν υπευθυνότητα και να πραγματοποιήσουν συνέδριο που δεν θα αμφισβητείται, έτσι ώστε να μην οδηγηθεί η ΓΣΕΕ σε διορισμό προσωρινής διοίκησης. 

Στο μεταξύ, ανατροφοδοτούμενη ένταση προκαλεί ενημερωτικό σημείωμα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, το οποίο, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, καλεί τις οργανώσεις μέλη της Συνομοσπονδίας να καταδικάσουν δημοσίως το ΠΑΜΕ, χαρακτηρίζοντάς το «εγκληματική οργάνωση».

 Δημήτρης Κωστάκος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα