back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εικόνες Marfin στο Παρίσι

Διαβάστε επίσης

Εικόνες που θύμισαν Marfin εκτυλίχθηκαν στο προηγούμενο Σάββατο στο Παρίσι, όπου σημειώθηκαν για πολλοστή φορά επεισόδια στο πλαίσιο της 18ης κινητοποίησης των “κίτρινων γιλέκων”, καθώς γυναίκα με μωρό στην αγκαλιά παγιδεύτηκε σε φλεγόμενο κτίριο.

Ταραχοποιοί πυρπόλησαν υποκατάστημα της τράπεζας “Banque Tarneaud” που βρίσκεται στα Ηλύσια Πεδία. Η πυρκαγιά ξέσπασε στο ισόγειο του κτιρίου, με τους καπνούς να φτάνουν μέχρι το δεύτερο όροφο, σε ένα μπαλκόνι του οποίου είχε βγει η άτυχη γυναίκα κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της και καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια. Πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο σημείο φώναζε προς τους διασώστες, ώστε να σπεύσουν.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα απαγορεύει στο μέλλον τις διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων”, εάν διαπιστωθεί ότι έχουν παρεισφρήσει βίαιοι ταραξίες και ότι απομακρύνθηκε από τη θέση του ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τη γαλλική τηλεόραση, ο Φιλίπ είπε ότι από το επόμενο Σάββατο θα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στις συνοικίες που έχουν πληγεί περισσότερο –μεταξύ αυτών και τα Ηλύσια Πεδία– μόλις υπάρξουν ενδείξεις για την παρουσία ριζοσπαστικών ομάδων που σκοπεύουν να προκαλέσουν ζημιές.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=m9GL-7MeXso

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα