back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Περίπατος κατά των Διακρίσεων» ανήμερα της Παγκόσμια Ημέρας κατά του Ρατσιμού

Διαβάστε επίσης

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο «Περίπατος κατά των Διακρίσεων», τον οποίο διοργάνωσε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού.

Όπως αναφέρει το Φόρουμ στο δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν τον Περίπατο, «εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις στη χώρα μας ενωμένοι, θα πραγματοποιήσουμε τον “Περίπατο κατά των Διακρίσεων”, βαδίζοντας μαζί για έναν καλύτερο κόσμο».

Στον περίπατο συμμετείχαν αντιρατσιστικές και προσφυγικές οργανώσεις, εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και γενικά, ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και το ρατσισμό.

Ο Περίπατος ξεκίνησε από τον προαύλιο χώρο της Βουλής και μέσω της Πανεπιστημίου κατέληξε στα Προπύλαια, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του Περιπάτου, οι διαδηλωτές κρατούσαν χαρτόνια σχηματίζοντας τη λέξη «Αντιρατσισμός».

Στα Προπύλαια πήραν το λόγο εκπρόσωποι από διάφορες οργανώσεις και όλοι συμφώνησαν στο γεγονός ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με τις συνεχόμενες επιθέσεις σε πρόσφυγες και προσφυγικούς χώρους και την αστυνομική βία εις βάρος μειονοτικών ομάδων σε έξαρση, είναι επιτακτική η σύμπραξη όλων για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του φασισμού.

Την ίδια στιγμή, ένα σημαντικό γεγονός είναι η διαρκής άνοδος της ακροδεξιάς σε όλην την Ευρώπη, με τις Ευρωεκλογές, μάλιστα, να είναι προ τον πυλών.

«Στόχος είναι στον επόμενο περίπατο να είμαστε περισσότεροι/περισσότερες, και να υπάρχουν λιγότερες διακρίσεις», είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών στο τέλος της ομιλίας της.

Πριν τη λήξη του Περιπάτου δόθηκε, ως είθισται, και το βραβείο “Τζανέτος Αντύπας” στο φορέα “Golden Dawn Watch (Παρατηρητήριο Δίκης Χρυσής Αυγής)” για τη συμβολή του στην ενημέρωση του κόσμου για την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Το περσινό βραβείο είχε δοθεί στο «Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών».

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα