back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Την Παρασκευή η συζήτηση της κύριας αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106 της ΘΕΣγάλα

Διαβάστε επίσης

Στο Πρωτοδικείο Λάρισας όπου την Παρασκευή θα συζητηθεί η κύρια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 της ΘΕΣγάλα στρέφονται τα βλέμματα καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί επενδυτής για την σωτηρία του συνεταιρισμού.

Με στόχο την οικονομική εξυγίανση, ο συνεταιρισμός ΘΕΣγαλα αποφάσισε να προσφύγει στις ευνοϊκές διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα. Ο συνεταιρισμός των Θεσσαλών παραγωγών, ο οποίος έφερε στην Ελλάδα τους αυτόματους πωλητές γάλακτος (ATM γάλακτος) υπέβαλλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106, ζητώντας προστασία από τους πιστωτές του.

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά την απόφαση της οικογένειας Καντώνια να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις με την ΘΕΣγάλα καθώς οι Θεσσαλοί επιχειρηματίες της Cosmos Aluminium κατέληξαν πως δεν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια εξυγίανσης του συνεταιρισμού υπό τις παρούσες συνθήκες, ύστερα από την ολοκλήρωση εκτεταμένου ελέγχου που πραγματοποίησαν στα οικονομικά του στοιχεία.

Με την συζήτηση της κύριας αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106α, αυτό που στην ουσία θα επιδιώξει ο συνεταιρισμός είναι αφενός να κερδίσει λίγο ακόμη χρόνο έναντι των πιστωτών του και αφετέρου να συνεχίσει την αναζήτηση επενδυτή ή τουλάχιστον να καταλήξει σε ένα ρεαλιστικό πλάνο εξυγίανσης. Αναμένεται να ζητηθεί από τους νομικούς εκπροσώπους του θεσσαλικού συνεταιρισμού η παράταση της προστασίας του από τους πιστωτές του μέχρι την έκδοση απόφασης του δικαστηρίου επί της κύριας αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106α. Σημειώνεται ότι στις 25 Ιανουαρίου 2019, οπότε κατατέθηκε η αίτηση, χορηγήθηκε προσωρινή προστασία στον ΘΕΣγάλα μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου, ημέρα εκδίκασης της εν λόγω αίτησης.

Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να έχουν συνάντηση οι δικηγόροι του ΘΕΣγάλα και των πιστωτριών τραπεζών με την Deloitte – που έχει αναλάβει την χάραξη σχεδίου- προκειμένου να καταρτίσουν το οριστικό επιχειρηματικό πλάνο που πρέπει να ακολουθήσει ο συνεταιρισμός έτσι ώστε να εξυγιανθεί και να καταστεί βιώσιμος. Το προκαταρκτικό επιχειρηματικό πλάνο το οποίο συνόδεψε την αρχική αίτηση προέβλεπε, σύμφωνα με πληροφορίες, νέο δάνειο 1 εκατ. ευρώ και αναδιάρθρωση του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού του συνεταιρισμού, ο οποίος ανέρχεται σε 4,1 εκατ. ευρώ. Επίσης, προβλέπει την είσοδο του συνεταιρισμού στην κατηγορία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και την πραγματοποίηση εξαγωγών.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα