back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12.00

Διαβάστε επίσης

Ελεύθερα, μετά από δυο μήνες, οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, στην Κρήτη και στην Εύβοια.

Πλοία, τρένα και λεωφορεία αναχωρούν με το 50% της πληρότητάς τους, ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από όλους τους επιβαίνοντες.

Λειτουργούν ξανά από σήμερα τα εμπορικά και εκπτωτικά κέντρα. Αυστηρή παραμένει ωστόσο η σύσταση των ειδικών για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984. gr

Δεύτερο στάδιο επιστροφής σήμερα στα σχολεία.

Το 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου επισκέφθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και Σοφία Ζαχαράκη και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές, με αφορμή τη επιστροφή στα θρανία των μαθητών του γυμνασίου, της Α’ και Β’ λυκείου.

Περισσότερα για την επαναλειτουργία των σχολείων θα μας πει ο συνάδελφος Ισίδωρος Ρούσσος.

Σήμερα επαναλειτουργούν με αυστηρά μέτρα προφύλαξης όλων των τύπων τα φροντιστήρια.

Στους 164 οι νεκροί στην χώρα μας από Covid-19, με τελευταίο θύμα έναν άνδρα 71 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της ρύθμισης για τη μείωση των ενοικίων έως το τέλος του έτους ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι, δεν θα το άντεχε ο κρατικός προϋπολογισμός. Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον Σκάι, διευκρίνισε ωστόσο ότι τo μέτρο θα συνεχισθεί μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές.

Έως αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» για επιχειρήσεις που ανήκουν στους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής».

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς η επενδυτική εμπιστοσύνη ενισχύεται λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων ανά τον κόσμο. Aυτή την ώρα ο γερμανικός δείκτης DAX κερδίζει 2,07% και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 2,02%. Ανοδικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πριν από λίγο ο γενικός δείκτης Τιμών έδειχνε κέρδη της τάξεως του 1,93%.

Η Ελλάδα θα παραμείνει ασφαλής και για τους τουρίστες επισήμανε ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενόψει της τηλεδιάσκεψης, που διοργανώνει σήμερα ο Γερμανός ομόλογός του, Χάικο Μάας με άλλους υπουργούς Εξωτερικών για τον ευρύτερο δυνατό συντονισμό των πολιτικών για τον τουρισμό.

Περίπου 50 μετανάστες, ανάμεσα τους περισσότερα από 10 παιδιά, απομάκρυνε η αστυνομία από υπο κατάληψη κτίριο στην οδό Θεμιστοκλέους 58, στα Εξάρχεια. Μεταφέρθηκαν με δύο λεωφορεία στη διεύθυνση Αλλοδαπών και στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε σύγχρονες δομές φιλοξενίας.

Μουσεία για την ισότητα, πολυμορφία και κοινωνική συνοχή», είναι η θεματική του φετινού ιδιότυπου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Περισσότεροι από 60 φορείς σε όλη χώρα συμμετέχουν με δράσεις μέσω διαδικτύου. Όλες οι δράσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στον 2ο κύκλο του μαραθωνίου καινοτομίας antivirus crowdhackathon για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες για την οικονομία και την κοινωνία με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής. Ο 2ος κύκλος θα πραγματοποιηθεί 21 – 24 Μαΐου, διαδικτυακά, μέσω της ομώνυμης ιστοσελίδας. Στον πρώτο κύκλο συμμετείχαν πάνω από 70 ομάδες και 250 διαγωνιζόμενοι.

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 31ας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα