back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18.00

Διαβάστε επίσης

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσήχθη πριν από λίγο ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο απειλούσε με παρεμβάσεις σε τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο της συμμετοχής του στη χθεσινή επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ.

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Το βράδυ οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Mήνυμα προς την Τουρκία να μην εκλάβει την ηρεμία μας ως αδυναμία, έστειλε ο υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σκοπός του υπουργείου είναι να διατηρεί το εθνικό ξίφος ακονισμένο, κοφτερό και αιχμηρό, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: εύχομαι το ξίφος να παραμείνει στο θηκάρι. Ο υπ. Εθνικής Άμυνας σημείωσε πάντως ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει δίαυλο επικοινωνίας και επανέναρξη των συζητήσεων για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Σαφέστατο μήνυμα προς Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία και από τον υπ. Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
Δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα μη πλήρους συμμόρφωσης προς τη συμφωνία των Πρεσπών”, τόνισε ενώ απευθυνόμενος προς την Άγκυρα σημείωσε: “είναι αυτονόητος ο τερματισμός των γεωτρήσεων”.

Την ανάγκη να δίνονται σαφή μηνύματα εκ μέρους των ΗΠΑ ότι η τουρκική επιθετικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο πρέπει να τερματιστεί, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Φίλιπ Ρίκερ .

Στον προϋπολογισμό του 2020 θα εγγραφεί το κονδύλι για την ενίσχυση με 2000 ευρώ κάθε παιδιού που θα γεννιέται στη χώρα μας, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, την άμεση διόρθωση του Ποινικού Κώδικα προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης του πλαισίου για διάφορες κατηγορίες κατηγορουμένων, όπως τους καταδικασμένους αμετανόητους τρομοκράτες, επαναβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Το τέλος των αιωνίων φοιτητών ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τον χρόνο σπουδών στα πανεπιστήμια να μπορεί να διαρκεί επιπλέον δυο χρόνια από τον τυπικό χρόνο φοίτησης. Εξήγγειλε, επίσης, την άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Στις 9.30 αύριο το πρωί συγκαλείται, κατόπιν εντολής του υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, για τη δωρεάν διάθεση φαρμακευτικού υλικού στους εγκαυματίες από την πυρκαγιά στο Μάτι.

Από την πρώτη στιγμή είχαν δωρέαν πρόσβαση σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό “, τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο τέως υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι οι πραγματικοί κερδισμένοι είναι οι μεγάλες ιδιοκτησίες επισημαίνοντας ότι οι χαμηλές και μεσαίες ιδιοκτησίες θα έχουν την ίδια ελάφρυνση με αυτή που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Χαρακτηρίζουν, επίσης, “καταστροφική επιλογή” τη σχεδιαζόμενη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ, προκειμένου να περικοπεί η κρατική χρηματοδότησή τους.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Αχλαδόβουνο Ξάνθης. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές στα Δολιανά Αρκαδίας και στην Κλάκοβα Μεγαλουπόλεως.

Αύριο στις 11.30 το πρωί, στο Κοιμητήριο Κηφισιάς, θα γίνει η κηδεία του επί σειρά ετών διευθυντή ειδήσεων και αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Α984 Γιάννη Γκίνη, ο οποίος έφυγε, χθες, από τη ζωή μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του ΑΘΗΝΑ 9.84, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας και το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και η ΕΣΗΕΑ, εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο και τον γιο του.

Διεθνή

Στην Πορτογαλία, υπό έλεγχο έχουν τεθεί κατά 90% οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται από το Σάββατο στα κεντρικά της χώρας, ωστόσο σύμφωνα με αρμόδιες αρχές και η σημερινή μέρα αναμένεται να είναι δύσκολη λόγω των θυελλωδών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών.

Kαιρός

Αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική – άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ στα ανατολικά, με εξασθένηση από το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου – 31 βαθμοί αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα